Onze ervaring met Sonos Beam soundbar

Review Sonos beam wit ervaring

Onze ervaring met Sonos Beam soundbar

De man des huizes was al langer vragende partij voor een deftig geluidssysteem in de leefruimte, dus haalden we enkele weken geleden een nieuw speeltje in huis: De Sonos Beam. En hoe konden we onze nieuwe soundbar beter inwijden dan met een heuse filmnamiddag? Met homemade ice-tea en popcorn op onze schoot kropen we dicht tegen elkaar aan in de zetel. Op’t programma: De GVR (oftewel Grote vriendelijke reus).

Sonos is een relatief jonge speler op de markt van geluidsinstallaties. Amper 17 jaar geleden, in 2002 om precies te zijn, zag Sonos het levenslicht en besloot meteen z’n plek op de markt op te eisen. In die korte periode hebben ze naam en faam gemaakt. Het lijkt er zelfs op dat Sonos de marktleider wordt binnen het segment van draadloze geluidsinstallaties.

Review Sonos beam wit ervaring

Of het de moeite is?

De eerlijkheid gebied mij te vertellen dat’k qua merken weinig tot geen vergelijkingsmateriaal heb. Voor een vergelijkingsstudie tussen de merken zal ik je moeten doorverwijzen naar hier. Ik kan wel spreken over het geluidsverschil mét en zonder soundbar. En laat dat verschil nu net noemenswaardig zijn. ’T Is best grappig mezelf zo bezig te horen. Tot vorige maand zag ik het nut niet van in van dergelijke geluidsinstallatie. Te duur, en ik had bovendien geen last van die zogenaamde slechte geluidskwaliteit op tv. Ik geef het niet graag toe, maar ik heb m’n mening moeten herzien.

Is het daarom dat de Sonos Beam pas enkele seconden na het starten van de tv inschakelt? Zodat je eerst drie seconden kan genieten van de crappy kwaliteit van je tv, waarna de soundbar overneemt? Kwestie dat er niet te veel gewenning optreedt? Mogelijks. ‘Tis moeilijk te omschrijven via tekst, maar ’t is alsof Sonos je de muziek laten voelen. Het intense geluid komt binnen en triggerd meer dan enkel je gehoor. Die seconde dat de soundbar overneemt van de tv, bewijst het telkens opnieuw z’n nut.

Om dan nog maar te zwijgen van een goeie lounge playlist, terwijl je achterover gezakt in je zetel geniet van een glas wijn. Dat dus.


Sonos Beam heeft een adviesprijs van € 420,00 en kan je o.a. voordelig kopen bij Bol.com of Coolblue.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sonos.


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.