CADEAUTIP: Een fotoboekje voor je kind

smartphoto fotoboek op kindermaatKort na de geboorte van Jules heb ik me voorgenomen met enige regelmaat beelden te vereeuwigen op papier. Quasi dagelijks trek ik foto’s en deze herinneringen worden massaal digitaal gearchiveerd. Om een overzicht te behouden  is het belangrijk om 1 à 2x per jaar een selectie te maken. Hetzij in losse foto’s, hetzij in een fotoboek. Ik moet toegeven dat ik me best goed aan dat voornemen kan houden. Twee keer per jaar neem ik plaats achter de computer om een lading foto’s af te drukken.

Foto’s op papier

De kinderen vinden het heerlijk om herinneringen op te halen wanneer ze naar foto’s kijken. En hoewel de digitale generatie misschien liever scrolt en swiped, gaat hun absolute voorkeur  naar the good old papieren versie.

Dan nestelen ze zich bij ons op de schoot terwijl ze elke foto van enthousiaste commentaar voorzien. De kinderen mogen de grote fotoboeken enkel ‘onder toezicht’ doorbladeren. Om schade te voorkomen, weetwel. Niet dat ze erover klagen, maar ’t is wel spijtig dat ze niet impulsief een fotoboek uit de kast mogen plukken om op hun gemakje herinneringen op te halen.

smartphoto fotoboekje op kindermaat

Fotoboekje op kindermaat

Om dat te compenseren liet ik voor Jules en Alixe een hoogstpersoonlijk fotoboekje op kindermaat maken. In dat boekje verzamelde ik voor elk van hen de mooiste beelden van zichzelf. 52 foto’s, van de geboorte tot nu. Een fotoboek van je kind, maar ook voor je kind! Ze nemen het mee in hun rugzakje wanneer we op bezoek gaan bij de grootouders en plaatsen het op hun nachtkastje zodat ze voor het slapen nog even kunnen bladeren. Het is hun persoonlijk boekje en ze hoeven aan niemand toestemming te vragen als ze door hun herinneringen willen snuisteren. Hier althans niet.

Het boekje bestelde ik bij Smartphoto. Ik koos voor de vierkante variant, deze is 11cm x 11cm en kost € 7,95.

Q. Kijken jouw kinderen ook zo graag naar foto’s? Lijkt zo’n persoonlijk fotoboekje op kindermaat iets voor hen?

klein fotoboek ideaal voor kinderen


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram

15 Comments

 1. Zo leuk! Mooie foto’s heb je gemaakt ook. Ik blogde hier ook al eens over, ik had het boekje gevuld met foto’s van op dat moment favoriet speelgoed. Een succes!

 2. Ik maak een fotoboek voor elk jaar van de kinderen en een voor elke vakantie die we hebben. De kinderen kijken heel graag naar de boeken. De oudste is 6 geworden en hij is voorzichtig. De jongste is 4 en ik kijk met haar. Ik zou misschien een kleintje maken van een verjaardag feest of zo.

 3. Oh, zo leuk! Heb er eigenlijk nooit aan gedacht om voor hen ook een boekje te voorzien.
  Maar ik moet voor mezelf nog 3 jaar aan fotoboeken laten drukken. Laat ik daar misschien maar eerst aan beginnen?

 4. Kinderen genieten inderdaad van die foto’s. Wat goed dat het jou lukt om ze af en toe af te drukken. Hier moet ik toegeven dat het een project is dat ik vaak uitstel. Ik heb een fotoboek van mijn 3-jarige zoon van de geboorte tot zijn 1e verjaardag. De rest is er nog niet van gekomen.
  Wat ik wel eens gedaan heb (wanneer hij nog een stuk jonger was) omdat hij heel selectief was in de familieleden die hij kon benoemen (bvb papa wel, mama niet): Ik liet een boekje maken bij boekjevankarton.nl met foto’s van alle familieleden erin. Zo kon hij al kwijlend en zonder risico op kreuken en scheuren oefenen op “oma, tantie, nonkel Millie, mama,…”

 5. Leuk idee! Ik heb inderdaad al mijn foto’s digitaal op de computer staan. Soms kijken we foto’s terug en dan moeten we zoeken in alle mappen. Niet heel handig. Lekker op de bank met een fotoboekje is véééél gezelliger!

 6. Hier kreeg mijn zoon toen hij heel klein was een echt fotoboekje voor baby’s dus van heel zacht plastic, deze ging mee naar de gastouder en daar kon de gastouder dan samen met hem ‘de familie’ ontdekken. Hier zijn ze beide dol op kijken in hun fotoboek van toen ze klein waren.

 7. Kan idd zeer leuk zijn. Ik maak fotoboeken als blijvende herinnering maar idd een boekje op kindermaat kan echt leuk voor ze zijn. Zo hebben ze ook eigen fijne herinneringen perfect op hun maat

 8. Geweldig. Ik vind dit zo leuk, en het blijft voor altijd. Toen mijn dochter was geboren hadden we dit allemaal nog niet, en dat vind ik echt zo jammer.

 9. Wat een leuk idee om dit speciaal je kind te doen. Wij hebben wel foto boeken gemaakt met foto’s van ons en de kinderen maar nog nooit gemaakt voor de kinderen.

 10. Ik ben gek op foto’s en maak er dan ook genoeg. Soms ontbreekt het me aan de tijd om er een mooi boek van te maken. Mijn oudste zoon vindt het erg leuk om fotos te kijken van toen hij klein was. Vooral in de leeftijd van zijn kleinste broertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.