Grote Kunst voor Kleine kenners in Oostende

kunstexpo Het Vlot met kinderen, Oostende

Zei ik al dat Oostende de max is?

Ongetwijfeld wel. O.a. hier en hier schreef ik mijn liefde voor onze koningin der badsteden neer. Dat er een heleboel te beleven valt tijdens de zomermaanden is algemeen geweten. ’T Is niet voor niets dat we op een zomerse zaterdagmiddag massaal staan aanschuiven op de E40 richting kust. In het zogenaamde ‘laagseizoen’ vallen de hatelijke files (en toeristen) weg,  en toont de stad dat het meer te bieden heeft dan enkel ‘zee en zand’.

Wist je bijvoorbeeld dat Stad Oostende qua cultuur erg hoog scoort? Zowel volwassenen als kinderen kunnen de komende weken van een heuse expo genieten. Elk op hun eigen niveau.

kunstexpo Het Vlot met kinderen, Oostende

Het Vlot, kunst is (niet) eenzaam

Menig Oostendenaar is nog aan’t nagenieten van The Crystal Ship die nationale en internationale aandacht trok, of het volgend kunstproject dient zich al aan. Tijdens de expo Het Vlot – kunst is (niet) eenzaam, nemen verschillende grote namen binnen de kunstwereld de binnenstad over.

Het Vlot richt zich op volwassenen, maar is ook met kinderen een aanrader. Ik denk hierbij in’t bijzonder aan het prachtige werk met breiwol van Chiharu Shiota in Mu.zee, of het uit plastic flessen opgebouwde vissersbootje van Michael Fliri te bezichtigen in een klein kerkje in het stadscentrum.

Chiharu Shiota, Het vlot met kinderen

Grote kunst voor kleine kenners

Wat verderop, weg van alle drukte, in het wondermooie Fort Napoleon loopt momenteel de de expo Grote Kunst voor Kleine Kenners, gebaseerd op het gelijknamige boek van Thais Vanderheyden (eveneens de bezielster van De Spiekpietjes).

Grote Kunst voor Kleine Kenners brengt je 30 wereldberoemde schilderijen. Van de Mona Lisa tot De Schreeuw, van Mondriaan tot Andy Warhol. Van elk schilderij brengt Thais Vanderheyden een eigen creatieve versie. Veelal vervangt ze de oorspronkelijke personages door dieren.

Grote kunst voor kleine kenners in Fort Napoleon

De expo probeert hierbij op alle zintuigen van het kind in te spelen. Elke bezoeker krijgt aan het onthaal een iPod met podcast mee. Op die manier kunnen de kinderen bij elk schilderij naar het achterliggende verhaal luisteren. Warre Borgmans neemt hen via diezelfde audiogids mee op een spannende zoektocht naar het verloren schilderij. De kinderen moeten hierbij over hindernissen kruipen en glijden, lasers ontwijken en raadsels oplossen. Fan-tas-tisch.

activiteiten fort napoleon

activiteiten fort napoleon


Praktische info

Zowel Het Vlot als Grote Kunst voor Kleine kenners zijn te bezichtigen t.e.m. 15 april. Ideaal te combineren met een mooie lentedag in de paasvakantie, me dunkt! Meer info over deze expo’s, alsook tal van andere activiteiten in Oostende vind je op de website van Visit Oostende.


[wdi_feed id=”2″] 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.