Help, ik moet nog een zomerkamp vastleggen.

keuze van zomerkamp

Maart is officieel uit de startblokken geschoten, en hoewel het nog verre toekomst lijkt, wordt het hoog tijd om de zomer van 2020 te plannen. Als moeder van twee schoolgaande kinderen betekent dit vooral veel puzzelwerk om de negen weken vakantie te overbruggen. Deze week op m’n to do lijstje: de finale zomerkampen vastleggen en een mooie reis boeken.

Sowieso starten de kinderen in juli met een wheels-kamp. Daar zullen ze gedurende een week alles leren wat met fietsen, skaten en steps te maken heeft. Ook de laatste week van augustus staat er reeds een hockeystage met hun ploegje gepland. Goed bezig, zou je denken. Ware het niet dat de overige 7 weken nog in te vullen zijn. En jawel, dat geeft me stress. Ik ben dus nog op zoek naar minstens één zomerkamp dat een volle week kan boeien.

Via school kregen we na de kerstvakantie al enkele foldertjes binnen, en ’t viel me op hoe origineel het aanbod van zomerkampen is voor kinderen. Vooral Jules (die met z’n lagere school carrière duidelijk in een interessanter segment komt) had keuzemogelijkheden zat. Van een heel klassiek voetbal- of zwemkamp tot een quad- en paintball kamp. Bij Juvigo vond ik zelfs internationale kampen naar Oostenrijk vanaf 6 jaar!

Kennismaking met een specifieke discipline

Dat je kind op een korte en intensieve manier een vaardigheid kan bijleren, is één van de grootste voordelen van een zomerkamp. Het is de perfecte kennismaking met een sport, maar evengoed de gelegenheid om zich gedurende een week intensief verder te verdiepen / verbeteren in een reeds gekende discipline.

Betrek je kind in de keuze

Vaak werkt je kind tijdens zo’n kamp vijf dagen fulltime rond een bepaald thema of specifieke sport. Als hij/zij na de 2de dag het dure kamp omschrijft alszijnde ‘saai’, om vervolgens de daaropvolgende ochtenden met veel gemor en zelfs tranen wordt afgezet, dan kan je gerust stellen dat’t zonde is van uw zuurverdiende centjes. Afhankelijk van de leeftijd kan je je kind mee betrekken in de keuze naar een zomerkamp. Liever een prijzig kamp dat volledig binnen het interessegebied van je kind ligt, dan een goedkoop kamp zonder uitdaging en passende activiteiten.

Prijzig, hoezo?

We gaan het niet onder stoelen of banken steken: zowel een extern als intern zomerkamp is prijzig. Zeker als je (net als ik) twee of meer kinderen hebt rondlopen. Des te belangrijk om te kiezen voor een kamp dat volledig binnen het interessedomein van je kind ligt. Bij veel kamp-aanbieders kan je ook een deel van het programma / dagindeling opvragen voor de inschrijving. Zo kan je bijvoorbeeld nagaan of er voldoende variatie en uitdaging voorzien is. En of het brandweerkamp van je kleuter niet louter wat knutselwerkjes rond het thema betreft (true story).


Dit artikel kwam er via een samenwerking met Juvigo.

2 Comments

  1. Ooh dat rollerkamp vind ik wel interessant! Hier moet er ook dringend werk van gemaakt worden, voorlopig enkel het scoutskamp en een voetbalkamp, dus naast onze reis nog 5 weken te vullen, slik…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.