Wat bewaar ik voor later? De herinneringsdoos

Een baby die opgroeit, wondermooie momenten samen beleven, hun eerste tandje, euforie bij de eerste stapjes, verjaardagsfeesten en de vriendjes die kwamen spelen, oma’s en opa’s met weelderige haarbossen, en een huis in Wondelgem.

Allemaal zaken waarvan je denkt:

“Dit! Dit vergeet ik nooit!”, maar je doet het toch.

Buiten wat babyfoto’s heb ikzelf bitterweinig uit mijn baby/kindertijd. Na de scheiding van mijn ouders en een dozijn aan verhuizen zijn de tastbare herinneringen verloren gegaan.

Als ik dan kijk naar mijn vriend kijk die letterlijk uren filmmateriaal heeft staan, door een persoonlijk fotoboek van 8cm dik kan bladeren, en gemakkelijk kan aflezen wanneer hij voor het eerst begon te stappen of hoe groot hij was en hoeveel hij woog op 12 maanden, dan kan ik wel schreien.

Zodra ik zwanger was, begon ik met het verzamelen van herinneringen. Foto’s van de echo, gedachten neerschrijven, noteren wanneer ik hen voor het eerst voelde stampen en hoe we kun kamer begonnen inrichten. Zowel voor Jules als Alixe verzamelde ik mooie babyherinneringen en anekdotes in een babyboek, en tastbare herinneringen in een doos. Deze dozen worden continu aangevuld met foto’s, tekeningen en ‘kunstwerken’, … en zullen hopelijk een leuke herinnering zijn voor later!

Kijk je mee hun herinneringsdozen?

Alixe’s Memorybox :

alixe3

Alixe2. Het is een klassieker, maar ik heb voor zowel Jules als Alixe de krant van hun geboortedag bewaard. In een kleiner doosje bewaar ik de kaartjes met gelukwensen die ik kreeg van vrienden en familie.

 

Alixe23. Ook bewaarde ik het pakje dat ze aanhad vlak na haar geboorte, samen met haar eerste fopspeen en haar handafdruk die we onlangs namen. Wat is een herinneringsdoos zonder foto’s? Dus uiteraard bewaren we ook een heleboel foto’s in deze doos.

 

Alixe14.  Verder bewaarden we een aantal geboortekaartjes, maar ook het hertje dat meegegeven werd met suikerbonen. De twee Rockabye Baby-cd’s kreeg ik van mn schoonbroer en zn vriendin,  en zowel Jules als Alixe luisterden als kleine zuigeling continu naar deze lullaby’s. Het zijn bekende nummers (van Queen en The Beatles) in de lullaby versie gebracht. Ze werden meteen rustig wanneer deze cd’s speelden en ook voor de ouders is het een plezier om naar te luisteren.

De “Best of Memory”-cd is een cdrom waar alle foto’s en filmpjes op bewaard worden. Het gemakkelijke aan deze cd is dat je het telkens opnieuw kan overschrijven of foto’s/filmpjes kan bijplaatsen.

Wat niet mag ontbreken is een babyboek. Ik kocht dit babyboek in het alwel bekende “raad eens hoeveel ik van je hou”-thema. In dit boek bewaar je allerlei herinneringen, data en cijfers die je niet wilt vergeten. Er is ook plaats voorzien om af en toe een stukje tekst neer te schrijven “zomaar”. Even je gedachten neerschrijven of een klein dagboekje.

 

Jules’ Memorybox :

image (3)1. Het is een evidentie dat beide herinneringsdozen gelijk lopen, dus ook in Jules zijn doos vind je zijn geboortepakje, samen met zijn eerste fopspeen, een handafdruk, zijn geboortekaartje en eerste schoentjes. 

image (1)2. Het babyboek van Jules kreeg ik van een vriendin en is een echte aanrader. Dit boek is zoveel uitgebreider dan het ‘raad eens hoeveel ik van je hou’-boek. Er is meer ruimte voorzien om foto’s te plakken, of om een tekstje neer te schrijven, maar ook leuke zaken als “hoeveel kost een gsm / postzegel / brik melk vandaag?” zijn erin opgenomen. Je kan er voor en na foto’s inplakken van hun eerste kappersbezoek en er is zelfs plaats voorzien om een plukje haar te plakken. 

Dit boek kon je kopen in Het Kruidvat, maar toen ik net bevallen was van Alixe zocht ik me suf. Helaas is het moeilijk te vinden.

 

image (5)

image (6)

boek Jules3. Naast een babyboek heeft Jules ook een leuk kleuteralbum “Jules en ik”. Dit boek kreeg ik van een vriendin en werkt net als een babyboek maar dan voor kleuters. Het boek wordt niet enkel ingevuld door de ouder, maar interactie met de kleuter staat centraal (dus dit boek is nog blanco). Zo kan je hem zelf dingen laten invullen, aanduiden, en foto’s laten plakken. In dit boek hou je herinneringen bij zoals de eerste zwemles, of hoe je leerde fietsen, waar je naar school ging en wie je beste vriendje was.

 

image (2)

 

Credits

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.