Het buitenspeelgoed in onze tuin

speelhuisje buitenspeelgoed fun

Hopla, en plots viel er een indian summer uit de lucht. Indian summer, volgens Wikipedia beter bekend als de nazomer of oudewijvenzomer, is de periode van eind september tot half november waarin het nog zomerachtig weer kan zijn. Hoewel de officiële herfst vorige week van start ging, trakteerden de weergoden ons op een zonovergoten weekend. En daar hebben we met volle teugen van genoten. “Want het kan zomaar het laatste zonnige weekend van ’t jaar zijn”, maak ik mezelf wijs.

In onze nieuwe tuin kunnen we ein-de-lijk de hangmat ophangen. Iets wat we dan ook meteen gedaan hebben! We kozen voor een tweepersoonshangmat van Tropilex zodat we de kinderen gemakkelijk mee in de doek kunnen nemen. Mijn god, wat een heerlijk ding! De kinderen hebben optimaal genoten van de warmte en elk beschikbaar moment buiten gespendeerd. De zon liet een rode gloed achter op hun gezicht, want wie denkt nog aan insmeren eind september? Oeps. #loedermoeder

Buitenspeelgoed

Jules en Alixe hebben in de tuin een afgesloten plek waar hun speelhuisje en zandbak staat. Ze kunnen er naar hartenlust spelen, moddersoep maken, putten graven, … zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat mijn bloemenperk of gazon omgespit wordt.

Qua buitenspeelgoed hebben we een speelhuisje en zandbak aangekocht. Heel bewust kozen we hier voor houten varianten. Akkoord, het vraagt meer tijd en energie wanneer je het wilt opzetten, maar ik vind het mooi in harmonie met de tuin. Onze zandbak is van Wickey heeft een erg handig deksel die je kan ombouwen tot bankjes. Een deksel is bovendien echt een must als je op zoek bent naar een zandbak. Het voorkomt dat katten uit de buurt je zandbak als openbaar toilet aanzien, en ’t feit dat je twee bankjes tevoorschijn tovert is natuurlijk mooi meegenomen.

Ben je op zoek naar kleiner buitenspeelgoed (accessoires voor in de zandbak, het speelhuisje en de buitenkeuken) ga dan zeker eens snuisteren op lokale rommelmarkten of tweedehandsbeurzen van de gezinsbond. Je kan er erg leuke spullen scoren voor geen geld. ’t Is tenslotte toch maar voor buiten.


Q. Hoe hard genieten jullie van het mooie weer?


 

tweepersoonshangmat tropilex

houten zandbak met plooideksel Wickey

houten speelhuisje en zandbak - speelhoek tuin

tropilex tweepersoonshangmat


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.