Het geboortekaartje ontwerpen, ‘k vond dat de max.

geboortekaartje jongen - groen goud

’T Is mogelijks iets persoonlijk, maar ik kon tijdens m’n zwangerschappen enorm genieten van de baby-voorbereiding. Al was het maar om het lange wachten nuttig in te vullen. Het schilderen van de babykamer en de queeste naar de leukste hebbedingetjes om de kamer vervolgens te decoreren, bijvoorbeeld. Het samenstellen van de geboortelijst, of de zoektocht naar een origineel geboortekaartje en passende geboortegeschenkjes om uit te delen.

Ik vond het heerlijk om me creatief uit te leven. Slapeloze nachten (f*ck insomnia tijdens de zwangerschap) spendeerde ik op ‘t internet, ik liet me inspireren door de hipste momfluencers en na amper enkele weken puilde mijn Pinterest moodboard uit met toffe ideeën. Al snel werd duidelijk welke richting ik uitwou. Vooral de zachte kleuren en aardse tinten kwamen terug, een voorkeur voor natuurlijke elementen zoals blank hout, neutraliteit en een tikkeltje minimalistisch zelfs. Niet te veel tralala en poespas, kendet?

geboortekaartje jongen - groen goud

Het kan mijn idee zijn, maar geboortekaartjes voor een jongen lijken me altijd net wat moeilijker. Iets stoer .. voor een baby .. zonder dat het kinderachtig werd. Hoewel het concept van een houten geboortekaartje met gelaserde en gebrande naam ons enorm aansprak, kozen we uiteindelijk voor een dik kartonnen kaartje met olijfgroene aquarelle achtergrond en de naam, handlettering, in goudfolie.

Ik herinner me nog goed het gelukzalige gevoel dat me overviel toen we de definitieve naam na een proefdruk (of drie?) zat schitteren. Het thema en exacte ontwerp van de geboortekaartjes werd vervolgens gebruikt op de gepersonaliseerde postzegels, (sluit)stickers, magneten en doopsuikers.

We zijn ondertussen anderhalf jaar later en ik kijk nog steeds met enige fierheid naar ons zelf ontworpen geboortekaartje. Meer zelfs: ‘k zou het zo opnieuw doen! A-ha!

geboortekaartje jongen - groen goud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.