Het leed dat cadeau stress heet, oh boy.

kerst cadeaus onder de kersboom

De feestdagen komen met rasse schreden dichterbij. De meeste geschenkjes liggen hier al te blinken onder onze kerstboom. De ervaring leerde me dat planning en voorbereiding the key zijn voor een zorgeloze eindejaarsperiode. Elk jaar begin ik dus belachelijk vroeg aan mijn zoektocht naar leuke cadeautjes, en op een drie-tal na is alles gevonden. Laten die drie nu net de moeilijkste zijn. Bummer!

Het risico dat online bestellingen niet tijdig geleverd worden is intussen te groot. Dus de queeste naar die laatste cadeaus wordt er eentje waarvoor ik een halve dag verlof opoffer. Laten we wel wezen: dit moedertje staat absoluut niet te springen om de winkelstraten af te schuimen. Ain’t got no time for that, weetwel. De tijdsdruk (en ’t feit dat ik een drukke winkelstraat verafschuw) zorgen er bovendien voor dat ik na zo’n shoppingnamiddag met de grootste brol thuiskom. Wie zit er te wachten op een waving Queen Elizabeth op zonne-energie? Inderdaad.

Shoppen doe ik bij voorkeur vanuit mijn zetel, met de voeten omhoog terwijl mijn favoriete feuilleton op de achtergrond speelt. Dat ik me niet hoef te verplaatsen is slechts één van de vele voordelen. Los van ’t gemak is het vaak ook gewoon een stuk voordeliger om online te shoppen. Producten en prijzen kunnen gemakkelijk vergeleken worden en met wat geluk kan je nog een kortingscode zoals hier meepikken. Dat dit alles dan ook nog eens tot aan de voordeur geleverd wordt, is een kers op de taart.

Het zal u dan ook niet verbazen dat ik een beetje vloek op mezelf en ’t uitstelgedrag bij die laatste drie cadeaus. Ik vrees dat er niets anders op zit dan me tussen die verschrikkelijke mensenmassa te begeven.

Prettige feesten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.