In de shit… (en dan komt deze tip al eens van pas)

romper of body met envoloppehals moet je niet over het hoofd trekken

Even tussendoor..

Dat er bij het moederschap een serieuze hoeveelheid shit komt kijken, is voor velen oud nieuws. Nee, ik heb het hier niet over de figuurlijke shit, maar wel degelijk over the real thing alszijnde stront. Want je mag dan wel die preutse deftige dame zijn voor je aan kinderen begint, op een dag zal de stoelgang van je baby het gespreksonderwerp aan tafel worden.

Als moeder van twee en drie gloriejaren in de luiers kan ik heus wel wat verdragen. Al beperk ik me liever tot mijn eigen kinderen als het op stoelgang en kots ruimen aankomt. Toch zijn er ook momenten waarop deze getrainde moeder het moeilijk krijgt.

Met stip op nummer één, het moment waarop het bruine goedje zich niet tot de luier beperkt, maar zich sierlijk over de rug van je oogappel uitsmeert. Als het volledig meezit, letterlijk tot in de nek. Nee, het is geen uitzondering. En ik hoop dat ik niet de enige moeder ben die onwetend die de besmeurde body/romper dan over het hoofd van de baby trekt. Want zo ontdoe je een baby toch doorgaans van zijn romper, nee?

Een vieze romper over het hoofd? Niet dus!

De meeste rompers beschikken over een envoloppehals. Deze hals zorgt ervoor dat je de romper gemakkelijk over de schouders van je baby naar beneden kan trekken. Op die manier kan je de schade toch min of meer beperken en hoeft de poepexplosie (de Poonamie, haha) zich niet nodeloos uit te breiden richting gezicht en haartjes.

Kijk maar eens hiernaar:

Dankjewel, Ester. Graag gedaan.
En nu is’t aan jullie! Spread the word, mommys! 


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

 

5 Comments

  1. Ik zag het eens passeren voordat ik zelf moeder werd, is hier al veel gebruikt geweest. Lang leve borstvoedingsstoelgang, lekker lopend. (TMI)

  2. Handig, ik kreeg de tip ook ruim op tijd. Maar moet wel gezegd worden, het is nog nooit nodig geweest. De keren dat de poep buiten de luier zat is op 2 handen te tellen. En dan bleef het nog beperkt ook. Halleluja ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.