Binnenkijker: Remi’s babykamer (eindelijk!)

inspiratie inrichting babykamer jongen 1 jaar

De Vlaming gluurt al eens graag binnen bij een ander, zo blijkt. Puur uit nieuwsgierigheid, of om zelf interieur ideetjes op te doen. Wie zal’t zeggen? Ik deelde hier al meermaals een binnenkijker voor de curieuzeneuzen, maar de babykamer van Remi kwam daarbij nog niet aan bod. Remi, onze kleinste spruit, sliep namelijk bewust lange tijd bij ons. Pas rond z’n 9de levensmaand werd zijn eigen kamertje in gebruik genomen. Benieuwd of er nu een levensecht fotokussen met mijn hoofd naast z’n bed ligt?

Remi’s kamer grenst aan de ‘masterbedroom’ en deed tot vorig jaar dienst als gedeelde slaapkamer voor Jules en Alixe. Na een grondige zolderrenovatie verhuisden grote broer en zus een verdieping hoger en kon het kakkernest zijn intrede maken in zijn (veel te grote) babymansion.

babykamer jongen 1 jaar

Qua inrichting vind ik het belangrijk dat een babykamer een zekere rust uitstraalt. Ik geloof namelijk dat een prikkelarme ruime bevorderlijk is voor de slaapkwaliteit. We kozen dus voor zachte kleuren op de muur en ook in decoratie / speelgoed doen we niet te zot.

Het doet deugd om te zien hoe graag Remi in zijn eigen kamertje vertoeft. Hij nestelt zich al eens in’t zeteltje met een voel- of flapjesboek op de schoot, leeft zich uit in zijn speelgoedkeuken of besluit de uitslapende gezinsleden te wekken met een concerto op zijn piano en/of trommel. Fantastisch.

Ook het slapen gaat er goed, en da’s niet onbelangrijk. Hij dommelt er rustig in, en slaapt (5/7) klokje rond. Als hij ’s nachts nabijheid nodig heeft, krijgt hij die in’t grote bed. Gezellig tussen ons. En stiekem geniet ik van die momenten dicht bij elkaar.

inrichting babykamer jongen 1 jaar
inrichting babykamer jongen 1 jaar
decoratie babykamer jongen 1 jaar

Details:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.