Is’t al herfst? Please.

herfst boswandeling mama

De temperaturen mogen dan wel nog vlotjes richting de 25°C gaan, in mijn hoofd is’t al herfst. Het fameuze zwembad is opgekraamd, de bladeren van onze notelaar dwarrelen naar beneden, ik ben al op zoek gegaan naar mijn favorieten Douglas verzoringsproducten voor de herfst, en hoewel velen nog genieten van de laatste zonnestralen, heb ik het gehad. ’T is mooi geweest de zomer van 2022. Nee serieus, beste zomer in jaren. Er werd naar opnieuw hartenlust (en zonder restricties) gefeest, gereisd, afgesproken, … en dat alles bij tropische warme temperatuur. Zomer zoals ’t hoort.

Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Kortom, ‘t is tijd dat de zomer efkes gaat en plaats maakt voor warme chocomelk, fleecedekentjes, pompoensoep en herfstwandelingen. Of wat dacht je van een warm bad inclusief hydraterend gezichtsmasker en sterk geurende bruisbal? Me-time noemen ze dat tegenwoordig. En eens er kinderen in’t spel zijn, is die me-time van onschatbare waarde. Spannende Netflix-serie of wat relaxerende muziek dabei en we zijn vertrokken.

En de herfst is niet eens mijn favoriete seizoen.

‘K zou niet durven stellen dat de herfst mijn favoriete seizoen is. Als ik één seizoen als topfavoriet zou moeten uitroepen is’t wel degelijk de zomer. Zon, zee, strand, barbecues, … What’s not to like, weetwel. ’T is vooral die uitbol / overgangsfase tussen twee seizoenen die voor mij wat sneller mag gaan. En laten we ons nu net in zo’n vervelende overgangsfase bevinden. Die waar regen en zon, maar vooral koude en warmte zich te gemakkelijk aflossen. Ik hou niet van die onvoorspelbaarheid, en heb graag dat ’t vooruit gaat. Zo ook binnen seizoenen, klaarblijkelijk.

Meteen all the way dus. Als’t koud is, doe dan maar meteen berekoud. Daar kan ik me tenminste op kleden. Maar dit manusje, sorry. Ben ik niks mee.

Et voila, dan weet je dat je oud wordt. Als het weer een uitstekende reden tot zagen en klagen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.