Een kartonnen boekje met je kind in de hoofdrol

Toen ik een dikke twee jaar geleden beviel van Jules, waren vriendinnen met kinderen op 1 hand te tellen. Ik was vrij “uniek in mijn soort”. Vooral mijn jonge leeftijd (ik was 22) had hiermee te maken. Ondertussen zijn vriendinnen rondom mij met een inhaalbeweging bezig. Steeds vaker zie ik zwangerschaps- of geboorteaankondigingen op Facebook verschijnen. JOEPIE

Komende winter gaan twee goede vriendinnen bevallen en stiekem denk ik al na over een kraamgeschenk. Ik ben enorme fan van gepersonaliseerde geschenkjes. Een handdoek of knuffel(doekje) met geborduurde naam, fopspeentjes met naam, mutsen, slabbetjes, … je kan het zo gek niet bedenken of je kan het personaliseren.

Maar ik dacht aan iets leukers, iets groters, iets nóg persoonlijker.


zelf een kartonnen boekje maken voor baby of peuter op boekjevankarton.nl

Boekje van karton

Bij boekjevankarton.nl kan je zelf boekjes maken … van karton. Stevige boekjes voor baby, peuter of kleuter. Jules zit momenteel enorm in zijn ‘foto-fase’. We hebben enkele fotoboeken met foto’s van de kinderen, maar ik waag me er liever niet aan om Jules en Alixe hierin te laten bladeren. Wel nemen we ze regelmatig op de schoot en scrollen op de iPad of laptop door foto’s. Ze vinden het allebei heerlijk! Vooral Jules vindt het fijn om personen en objecten te benoemen. “Opa! Zee! Emmer en schopje! Zand!”.

Op de website van boekjevankarton.nl ontwierp ik een kartonnen boekje voor hen. Je begint van scratch on en plaatst naar hartenlust foto’s, teksten, tekeningen, … . Hoewel het ontwerpprogramma erg gebruiksvriendelijk is, ben ik toch een hele namiddag bezig geweest om het boekje samen te stellen. Ik vond het erg moeilijk “een verhaallijn” in het boekje te steken en wist niet goed waar te beginnen.

Met lichte twijfel stuurde ik het ontwerp door en later die week ontving ik het boekje in de bus. “WAUW” Het zag er perfect uit. Mooier dan ik had gehoopt!

zelf een kartonnen boekje maken voor baby of peuter op boekjevankarton.nl

zelf een kartonnen boekje maken voor baby of peuter op boekjevankarton.nl

Nu hebben de kinderen hun eigen kartonnen boekje dat tegen een stootje kan. De pagina’s zijn afwasbaar, onscheurbaar (is dat een woord?), ze mogen ermee smijten en bovenal, de hoofdrolspelers zijn… zij zelf. Wat kan een kind meer wensen?

zelf een kartonnen boekje maken voor baby of peuter op boekjevankarton.nl

Ik vind het fantastisch om te zien hoe Jules zich stil in de zetel installeert, met zijn boekje op de schoot.

Zeker een fijn kraamgeschenk, waarbij je bijvoorbeeld de familieleden benoemt of een verhaalje vertelt over ‘mama en papa’. De mogelijkheden zijn oneindig, dus laat vooral je fantasie erin los!

zelf een kartonnen boekje maken voor baby of peuter op boekjevankarton.nl


 Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram

Like Boekjevankarton? 
Bezoek hun website


3 Comments

  1. Ik had het op een andere blog al zien passeren en heb de link meteen opgeslagen. Zij maakte per schooljaar en kind een boekje met foto’s van de tekeningen en werkjes. Ook een super idee! Nu ben ik er ng niet veel mee, maar als ze wat ouder is wil ik er zeker ook één. Zijn de figuurtje in het boekje zelf gevonden of zen standaard sjabloon op de website? Tof gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.