Kids&Us: Engelse les vanaf 1 jaar. YAY or NAY?

Kids&Us Engelse les voor kinderen in Waregem

Morgen is het zover: het nieuwe schooljaar gaat van start. De kinderen kijken er volop naar uit om hun vriendjes en nieuwe juf te ontmoeten. Samen met het schooljaar starten veel kinderen opnieuw met hun naschoolse hobby(s).

Bij onze zoektocht naar een leuk naschoolse activiteit stootte ik op Kids&Us in Waregem. Vorig weekend was het opendeurdag en we staken nieuwsgierig onze neus binnen. Het concept sprak me zo hard aan dat ik het persé wou delen op de blog. Kids&Us is een talenschool die Engelse ‘les’ aanbiedt bij kinderen vanaf 1 jaar.

Allereerst: verwacht u niet aan klassiek schoolse toestanden. Integendeel, de kinderen zingen liedjes, luisteren naar verhaaltjes, doen leuke activiteiten (bvb kookworkshops e.d.), maar alles gebeurt in het Engels. Hierbij worden de stappen gevolgd die een kind automatisch doorloopt wanneer het de moedertaal aanleert: luisteren → begrijpen → spreken. In een latere fase leren de kinderen ook lezen en schrijven in het Engels.

Taalgevoel bij kinderen

’t Is algemeen geweten dat jonge kinderen bijzonder taalgevoelig zijn en hierdoor vlot een tweede of derde taal kunnen aanleren. Dat gegeven kon ik tijdens de opendeurdag ook aan den lijve ondervinden.

Jules en Alixe namen deel aan de Little Chef kinderkookworkshop en dat ging bewonderenswaardig goed. Niet enkel verstonden de kinderen zeer goed wat van hen verwacht werd, ze werden ook gestimuleerd om zelf woorden en zinnen te herhalen. Ik smolt zowaar toen mijn driejarige dochter “Can I have a spoon, please.”, vroeg. Waarna ze me bedankte met “Thank you”.

Kids&Us Engelse les voor kinderen in Waregem

Over Kids&Us

Kids&Us is een van oorsprong Spaanse formule die Engelse taalklassen geeft in heel wat verschillende landen, telkens via hetzelfde concept. De ‘lessen’ gaan door op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag. In de vakanties kan je ook kiezen voor een dagkamp.

Kids&Us heeft al een 8-tal campussen verspreidt over Brussel en Wallonië, maar binnen Vlaanderen zijn ze pas gestart. Waregem krijgt hierbij de eer om als eerste in Vlaanderen Kids&Us te mogen verwelkomen. (Al heb ik er het volste vertrouwen dat het concept bijzonder snel meerdere steden in Vlaanderen zal ‘veroveren’.)

Kids&Us Engelse les voor kinderen in Waregem


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


 

4 Comments

  1. Ik vind dat zoiets absoluut geen kwaad kan! Als ze jong zijn zijn ze zo veel vatbaarder om talen op te pikken en inderdaad, het gebeurt allemaal zo speels! Veel leuker toch om het zo te leren?
    Ik merk dat Levi door het spelen op de tablet ook zo veel Engels oppikt. Ik vind dat ook ontzettend schattig. Die voorsprong heeft hij dan toch maar al.

  2. Love it! Ik zou graag hebben dat de kinderen Frans of Duits volgen. Ik zie het met mijn kinderen; ze leren veel sneller dan mij! Ze zijn 2-talig opgevoed. Ze begrijpen alles wat ik zeg, maar spreken komt later. Mijn nichtjes hebben heel wat Engels geleerd door mij. Ze begrijpen bijna alles wat ik tegen mijn kinderen zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.