Kinderen en elektrisch poetsen, like a pro.

Elektrisch poetsen - tandenborstel voor kinderen: Oral-B Junior

Kinderen en elektrisch poetsen, like a pro.

Jules werd in juni vijf jaar en sinds enkele weken wordt pijnlijk dat hij officieel de kleuterfase aan ’t ontgroeien is. Enerzijds geniet ik van ’t feit dat hij enorm zelfstandig wordt. Toen ik met twee baby’s liep te sukkelen kon ik enkel dromen van dit moment. Dat hij zelfstandig naar het toilet gaat, zichzelf aankleedt en z’n boterham smeert. Ik moet u niet vertellen dat dit m’n ochtendspits enorm verlicht?

Hij zet z’n eerste stappen in het lezen en schrijven, en ik krijg het stiekem benauwd bij de gedachte dat hij volgend jaar in het eerste leerjaar achter de schoolbanken zit. Hij zal niet eeuwig klein blijven en maar goed ook, maar feit is: It’s pretty scary to see how fast time flies.

En zo belanden we in de volgende fase. Die waar de melktanden zullen wisselen voor het definitieve gebit. Ik vind het nu al spannend!

Van Kids naar Junior model!

Ergens rond het 3de levensjaar is Jules gestart met elektrisch poetsen. Dat deed hij met het speciale kindermodel van Oral-B, voorzien van een kleine borstelkop en zachte borstelharen. De keuze om elektrisch te poetsen was voor ons een evidentie. Meerdere onafhankelijke studies tonen namelijk aan dat elektrisch poetsen meer tandplak verwijderd en dus bijdraagt tot een betere tandhygiëne. Een gegeven dat op zijn beurt ook werd bevestigd door onze tandarts.

Omdat Jules’ gebit in een veranderende fase zit, ruilden wij de Oral-B Kids voor een Oral-B Junior. Laten we een kat een kat noemen. Den Junior, zoals ik de nieuwe elektrische tandenborstel van m’n zoon noem, verschilt an sich niet enorm veel van mijn volwassen elektrische tandenborstel.

Het verschil mag dan wel klein zijn, het product is vooral terecht in ’t leven geroepen om de overgang tussen kinder- en volwassen tandenborstel minder groot te maken. In vergelijking met de Oral B Kids heeft Den Junior heeft een grotere borstelkop, maar behoudt z’n smalle handgreep. Hierdoor is het gemakkelijk te hanteren door die juniorhanden. Bovendien leert je kind met behulp van een ingebouwde timer en poetsdruksensor meteen op de correcte manier poetsen.

Qua look and feel eveneens een mooie overgang tussen kinderlijk en volwassen. De tandenborstel heeft een felle vrolijke kleur, maar zonder Mickey Mouse of Cars afbeelding.

Elektrisch poetsen - tandenborstel voor kinderen: Oral-B Junior


Tip: Op de Oral-B Junior passen de volwassen opzetborstels. Hou er rekening mee dat je kindje z’n gebit nog volop aan het ontwikkelen is en hierdoor gevoelig kan zijn. Gebruik daarom enkel opzetborstels van de reeks Sensitive Clean of Sensi Ultrathin.


Lees ook: Kindertandpasta in alle mogelijke smaken en kleuren. Is dat wel oké?


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.