Kind&Gezin: fail.

logo-kind-en-gezin(1)

Begin juni hadden we bij Kind&Gezin een afspraak voor Jules z’n vaccins. Op 12 maanden wordt elk kind namelijk ingeënt tegen mazelen/kinkhoest en polio. Normaal gezien heeft Jules nooit bijwerkingen van zijn vaccins, maar aangezien de dosis op 1 jaar vrij groot is, was ik voorbereid.

Zoals steeds vroeg de arts bij de routine controle of er klachten waren. Ik vertelde haar dat Jules reeds 3 dagen heel lichte koorts had en continu naar de oren greep. Waarop de arts me vroeg hoeveel de koorts hij had, en het weglachte toen ik vertelde dat het rond de 37,8° schommelde. “Da’s geen koorts, joh”.

Toen ik erop aandrong om toch even z’n oren na te kijken, zei ze dat we hiervoor naar de huisarts moesten gaan. Waarna ze de vaccins in z’n armen leegspoot.

De dagen die hierop volgden waren hel. Jules zijn koorts ging toch 38.9°C, hij wou niet meer eten en dronk amper. Slapen, slapen, slapen. De hele dag door.

Ik dacht dat dit een bijwerking van de vaccins was, dus dacht er niet meteen aan om naar de dokter te trekken. Maar na 3 dagen sufheid, overleven op praktisch enkel water, al 2 dagen geen stoelgang en amper plasluiers, trokken we op zondagavond naar de dokter van wacht. Ik dacht dat Jules aan het uitdrogen was, en maakte me serieuze zorgen.

10403207_10152273786939051_4213040113131762501_n

De dokter kwam al snel tot een conclusie: zware oorontsteking in beide oren. Ze raadde ons aan om die nacht nog naar een apotheek van wacht te rijden om een antibioticakuur te starten.

Dit voorval maakte me zeer kwaad op Kind&Gezin. Iedereen weet toch dat je een ziek kind niet vaccineert? Jules z’n immuunsysteem lag al plat, en dan gaat ze het nog eens extra bemoeilijken door hem ziektekiemen van mazelen e.d. in te spuiten. Als de arts van Kind&Gezin 2 seconden de tijd genomen had om in zn oren te kijken, dan zag ze zelf dat hij met een beginnende ooronsteking zat, en had ze de vaccins niet gegeven om erger te vermijden.

Zelf heb ik het dan weer veel te ver laten komen door te denken dat de hoge koorts en sufheid door de vaccins kwam, en hierdoor kreeg Jules veel te laat de nodige medicatie.

De antibiotica viel zeer zwaar op zn maag, dus eten en drinken ging een hele week zeer moeizaam, maar zodra hij zn antibioticakuur achter de rug had, ging de eetlust opnieuw omhoog.

Na een kleine 2 weken afzien, zit hij eindelijk weer op z’n normale tempo.

5 Comments

 1. Ocharme! Ik ben zelf nog geen moeder, maar vind zo’n vaccins eng, en nu zeker, zullen wel redelijke slapeloze nachten geweest zijn voor jullie. Gelukkig is hij beter

 2. Ik vergeet nooit de woorden van onze pediater: dokters zouden meer naar ouders moeten leren luisteren…die weten best wanneer er met hun kind iets scheelt. Ben ook altijd bij hem geweest voor vaccins, kind en gezin mocht hier alleen de “boekjes” leveren en de algo-test doen. Gelukkig is jullie kleine spruit weer beter!

  • Is zeker waar, Heidi.
   Toen ze me zei “37.8°C is geen koorts”, wou ik echt in discussie gaan. 37,8°C is voor Jules WEL koorts.
   De volgende keer laat ik me niet zo doen, hoor. Heb m’n lesje nu wel geleerd. Heb trouwens een klachtenmail naar K&G gestuurd, zonder reactie.

 3. Arme Jules! Oh en dat is ook zo’n rotvaccinatie. Sam is daar heel beroerd van geweest. Idd ook omdat zijn weerstand al laag was. Verpleegkundige zei bij ons dat een verkoudheidje niet uit maakte. Wat een stom mens, grrr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.