Kindvriendelijk restaurant in Nantes: Le P’tit Qu’A Fait

kindvriendelijk restaurant in Nantes, childfriendly restaurant in Nantes

Gezocht: Kindvriendelijk restaurant in Nantes

Wie binnenkort met kinderen de streek rond Nantes verkent, is hier alvast aan het juiste adres. Wij maakten een wondermooie reis in deze Franse regio en onze leukste activiteiten pen ik hier voor jullie neer.

Naast tal van leuke uitstapjes moet er natuurlijk ook gegeten worden. En dat is met kinderen niet altijd even gemakkelijk. Feit is dat restauranthouders- en gasten je niet altijd even graag zien komen met een kleine kinderen in het gezelschap.

In mijn artikel “Op restaurant met kinderen” kon je lezen dat ik me soms geneer wanneer ik op restaurant ga met mijn nageslacht. Ik wil de andere restaurantgangers niet storen met kinderlijk gekrijs of ouderlijk gecommandeer, maar op reis moet er nu eenmaal ook gegeten worden, en ik ga mijn kinderen niet aan een paal binden als de situatie zich voordoet dat we op restaurant belanden.

Ook in Nantes gingen we dus op zoek naar kindvriendelijke restaurants. Restaurantjes waar je gezellig en kwalitatief goed kan eten, maar waar je ook welkom bent met kinderen. Een restaurant waar je geen kip-appelmoes-friet op de kidsmenu terugvindt, maar gewone gerechten op kindermaat.

Le P’tit Qu’a Fait, Nantes

Na wat gesurf op het wereldwijde web kwamen we uit bij Le P’tit Qu’a Fait in Nantes. Een super gezellig restaurantje, precies op maat van kinderen. Waarbij de huiselijke sfeer duidelijk centraal staan “Comme à la maison”. De kinderen ontdekten volop de uitgebreide speelhoek, terwijl Matthijs en ik ons een plaatsje zochten en de menu doornamen. De menu bij Le P’tit Qu’a Fait wijzigt dagelijks en bestaat uit 3 gerechten, waarbij je telkens kan kiezen uit ‘pour adult’ of ‘pour enfant’.

Matthijs en Jules kozen voor mals varkensvlees met een milde currysaus en rijst, terwijl Alixe en ik genoten van een stuk vers bereide courgette/feta quiche. Afsluiten deden de kindjes met een stuk brownie. Nomnomnom.

Geen hoogstaande keuken of mooi gepresenteerde bordjes, maar wel de simpelheid waar kinderen van houden. Allemaal homemade met biologische seizoensgroenten (waar ik dan weer van hou), en dat allemaal voor 13 euro pp voor volwassen (2 gangen) en 9 euro pp voor kinderen (2 gangen). Bovenal, het was lekker!

M.a.w. allen content. Aanrader!

kindvriendelijk restaurant in Nantes, childfriendly restaurant in Nantes

kindvriendelijk restaurant in Nantes, childfriendly restaurant in Nantes


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.