Recept: koude kaastaart die nooit mislukt!

Kaastaart is zonder twijfel de lekkerste taart, voor mij dan toch! En de perfecte koude kaastaart heeft Matthijs mij zaterdag geserveerd. Na een mislukte poging vorig jaar, probeerde hij het opnieuw met een nieuw recept (credits to my sister-in-law Eva Pottie).

Met dit recept moest het lukken! Hij ging vrijdagavond aan de slag zodat de taart een hele nacht kon opstijven in de koelkast. Zaterdagochtend werd de taart afgewerkt met een laagje zelfgemaakte rode vruchten coulis en tegen de namiddag mocht ik mijn voetjes onder tafel schuiven. Laat maar komen!

recept: perfecte koude kaastaart met coulis

Recept voor koude kaastaart

Ingrediënten

  • 250 gram speculoos
  • 2 citroenen
  • 400 gram platte kaas
  • 4x vanillesuiker (4 x 10 gram)
  • 24 gram gelatineblaadjes
  • 16 soeplepels suiker
  • 2dl water
  • 1/2 liter room
  • 50 gram boter

Recept

  1. Verkruimel de speculoos en meng met 50 gram gesmolten boter
  2. Stort de speculoos crumble in een springvorm en laat al even opstijven in de koelkast
  3. 400 gram platte kaas + sap van de 2 citroenen mengen
  4. 4 zakjes vanillesuiker bij het mengsel voegen
  5. 2dl water op laag vuur verwarmen met 16 soeplepels suiker (niet laten koken!)
  6. gelatine in andere pot koud water laten weken
  7. Wanneer de suiker is opgelost, gelatine bij het suikerwater mengen
  8. klop de room op
  9. voeg het gelatine mengsel bij het platte kaas mengsel en spatel hier dan de opgeklopte room bij
  10. stort dit alles uit in de springvorm (op de speculoos crumble bodem) en laat  het geheel opstijven in de koelkast
  11. Afwerken naar keuze (met coulis, speculoos, rode vruchten, … )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.