Op onze bucketlist: lenteskiën!

voordelen van lenteskiën in Franse bergen

5 redenen waarom lenteskiën de allerleukste familievakantie is

Koning winter trekt zich langzaam terug uit Vlaanderen. Tussen ons gezegd en gezwegen, ’t was opnieuw maar povertjes. Voor het 3de jaar op rij kregen we  geen mooie dikke sneeuwlaag in Gent en van de 2cm sneeuw die tijdens de Belgische winters valt, word je niet meteen enthousiast.

Daarom besloten wij deze winter leukere oorden op te zoeken. We gingen een dagje naar de sleepiste in Spa en lieten de kinderen voor ’t eerst kennismaken met sneeuw. Die kennismaking verliep zo goed dat we twijfelen om het deze lente nog een laste minute naar de Franse bergen te boeken.

Want terwijl de sneeuw in België volledig verdwenen is, kan je tot eind april nog steeds genieten van prachtige witte pistes in de Franse bergen. En dat onder een stralend lentezonnetje. Het zogenaamd lenteskiën lijkt me een ideale vakantie met de kinderen, en wel om verschillende redenen:

  1. Een stralende zon

Gedaan met extreme koude en weg met die extra trui. Wanneer je in de lente gaat skiën zorgt de zon voor een heel aangename temperatuur. Soms kan je zelfs gewoon in T-shirt de berg af. Ideaal, toch? Vergeet ook zeker je zonnecrème niet, want van al die zon kan je al snel verbranden.

  1. Rustiger én goedkoper!

Gedaan met de lange wachtrijen en de hoge prijzen: skiën in de lente is rustiger én goedkoper.  Doordat de meeste mensen in februari gaan skiën, heb je meer keuze op het vlak van accommodaties. Daarnaast houden de winkels dan ook een uitverkoop! Klinkt goed, toch? Ben je een beginner of zitten er beginners in je gezin? Dan is een eerste ervaring met de sneeuw in de lente ideaal! Perfect dus om je kleintjes de eerste stappen in de sneeuw te laten zetten. En dat ook nog eens voor een zachte prijs!

  1. Ook de slee-plezier voor de kleintjes

Buiten skiën kan je ook een heleboel andere activiteiten met je familie doen! Wissel de ski’s bijvoorbeeld eens in voor een slee: schatergelach en plezier verzekerd! Ben je wat meer ervaren op de latten? Probeer dan eens een snowboard: dé ultieme test voor je evenwicht. In de Franse skigebieden zijn er dus genoeg alternatieven om de ski’s even in te wisselen!

  1. Ervaar de unieke natuur

Uiteraard is niet iedereen even hard op zoek naar een adrenalinekick. Geniet je liever van de prachtige natuur op een rustige manier? Trek dan je beste sneeuwschoenen aan een maak een wandeling langs de frisgeurende dennenbomen en probeer zoveel mogelijk bergdieren te spotten! De Franse bergen staan garant voor prachtige Instagram-kiekjes en de wandeltochten zijn een plezier voor het hele gezin.

  1. Laat je voorttrekken door honden of paarden

Je hoeft naar naar Lapland te trekken voor hondesledetocht. Ook in de Franse bergen kan je dit putje van je Bucketlist afvinken. Of je nu gewoon een leuke rit wil of echt de knepen van het vak wil leren: deze tocht belooft plezier voor het hele gezin! Toch meer een paardenliefhebber? Laat je dan voorttrekken door een paardenslee in het skidomein.


Twijfel je nog of zoek je nog extra informatie? Bekijk dan even de website van France Montagnes. Daar vind je alle nodige info over de skigebieden in Frankrijk. Graag nog meer inspiratie? Bezoek dan de site france.fr en laat je verleiden om het voorjaar op de pistes door te brengen. Avontuur, ontspanning én unieke verhalen verzekerd!

 Q. Wie ging er al lenteskiën? Heb je leuke adresjes voor ons?

2 Comments

  1. Het klinkt leuk. Maar ik ben echt geen sneeuwmens, denk ik. De afgelopen jaren trokken bij in de winter naar Thailand, Zuid-Afrika, Florida, …
    Ik heb het van thuis niet meegekregen, mijn man ook niet. Geen van ons kan dus eigenlijk skiën. Tegen dat Mona oud genoeg is moeten we het misschien maar eens samen leren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.