Leuk voor in de lunchbox: Homemade bananenbrood !

Kies voor variatie in de lunchbox,
geef eens bananenbrood mee!

Ik liet jullie een aantal weken geleden een kijkje nemen in de lunchbox van kleuter Jules. In dit artikel stond vooral variatie centraal. Zorg voor veel afwisseling de lunchbox  en blijf je kind verrassen! Zelf ga ik continu op zoek naar leuke en voedingsrijke sidedishes om de klassieke boterham mee af te wisselen. Gisteren wierp ik een blik op onze fruitmand en zag drie overrijpe bananen liggen. We besloten een lekker en gezond bananenbrood te maken en gaven vandaag twee sneedjes mee in Jules’ lunchdoos.

Bananenbrood kan je gemakkelijk vijf dagen bewaren (in een doosje of vershoudfolie), of je kan een gedeelte invriezen om er later van te genieten.

Wil je dit gezonde bananenbrood ook zelf maken? Super easy!

lekkere lunch voor kinderen: Homemade gezond bananenbrood zonder suiker

Men neme:

  • 3 (over)rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr havermeel (havermout tot meel gemalen (dit kan je zelf doen!)
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocolade
  • Handjevol (ongezouten en ongebrande) noten naar keuze
  • Snufje zout
  • (Ook lekker, maar geen must: enkele ontpitte dadels voor een lekker zoete smaak! )

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Pureer de zachte bananen (en eventuele dadels) met een staafmixer in een mengkom
  • Voeg de eieren toe en meng deze onder het beslag.
  • Doe 150gr havermout in een kleine keukenrobot of blender en mix deze tot dun meel.
  • Spatel het havermeel samen met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
  • Hak de noten en chocolade in stukjes en spatel deze door het beslag.
  • Voorzie je cakevorm van bakpapier en giet het beslag in de in vorm.
  • Bak het bananenbrood 45 tot 50 minuten af in een voorverwarmde oven van 175°C

lekkere lunch voor kinderen: Homemade gezond bananenbrood zonder suiker


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


3 Comments

  1. Ik maak bananenbrood met gewoon meel, en met honing (anders is het wel een laffe hap, vind ik). Noten en chocola laat ik achterwege, want dat voegt weinig toe, naar mijn idee. Je kunt er dan beter een beetje hagelslag overheen strooien, als je een ’taartje’ wil, zeg ik dag maar 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.