Skincare: ik interviewde de oprichtster van Loverock

Loverock natuurlijke kinderverzorgingSinds we op de hoogte zijn van Jules’ atopische eczeem ben ik kritischer in de aankoop van verzorgingsproducten. Bij het gebruik van ‘foute’ producten droogt zijn huid snel uit, met rode en schilferende plekken als gevolg. Niet fijn!

Ik ben me gaan verdiepen in de verschillende mogelijkheden binnen huidverzorging en was verbaasd over ’t feit dat we onwetend een heleboel bucht op onze kinderen smeren. Dieke Van Groningen (35j) bracht enkele jaren geleden Loverock op de markt, een verzorgingslijn voor kinderen waarbij ze aandacht besteedt aan natuurlijke kwaliteitsproducten geschikt voor de gevoelige kinderhuid. Zelf gebruiken wij de gezichtscrème van dit merk en zijn grote fan! Ik had de eer deze succesvolle zakenvrouw én moeder van twee prachtige kinderen te mogen interviewen.

Benieuwd naar haar motivatie en missie? Scroll on.

Wanneer en waarom ben je gestart met je eigen Loverock verzorgingslijn voor kinderen?

Loverock natuurlijke kinderverzorgingHet idee van het maken van een eigen verzorgingslijn voor kinderen speelde al enige jaren in mijn gedachten. Opgegroeid in een ondernemersgezin in de huidverzorgingswereld werd ik elke dag gewezen op het belang van het gebruiken van natuurlijke kwaliteitsproducten. Want goede voedingsstoffen en goede werkstoffen in verzorgingsproducten leveren een positieve bijdrage aan de gezondheid.


Toen ik in 2011 zelf moeder werd, vond ik het nog belangrijker om goede producten speciaal voor kinderen te gebruiken zonder onnodige toevoegingen en agressieve stoffen. Het bleek alleen zeer lastig om natuurlijke en hoogwaardige producten, die geschikt zijn voor de kwetsbare kinderhuid, te vinden. Ook mijn vrienden hadden deze ervaring en zij bleken open te staan om kwaliteitsproducten aan te schaffen voor hun kinderen. Ik vond het tijd om zelf de stoute schoenen aan de trekken en een puur natuurlijke kinderverzorgingslijn te gaan ontwikkelen..

Het ontwikkelingsproces heeft bijna drie jaar geduurd en sinds maart 2014 kan iedereen het puur Nederlandse Loverock natural for kids kopen.

Waarom huidverzorging voor kinderen?

Door veel te lezen en te praten over de huid én de kinderhuid kwam ik al snel tot ontdekking dat de huid een prachtig orgaan is dat veel te verduren heeft. Elke dag stellen we onszelf bloot aan kou, zon, wind of lange warme douchebeurten. Elke dag opnieuw moet onze huid hard werken om gehydrateerd te blijven en de talgproductie in balans te houden. Dat geldt helemaal voor de kwetsbare, droge kinderhuid.

De kinderhuid is na het eerste levensjaar tot ruim vijf keer dunner én droger dan een volwassenhuid. Dit vraagt om specifieke producten met hoogwaardige werkstoffen. Producten die zacht zijn voor de huid en inspelen op de meest voorkomende huidproblemen bij kinderen zoals een droge huid, jeuk, berg of eczeem. Het is mijn overtuiging dat het cruciaal is om juist voor kinderen kwaliteitsproducten te gebruiken.

Loverock natuurlijke kinderverzorgingVanuit deze wetenschap ben ik gestart met het uitzoeken naar puur natuurlijke werkstoffen, die wel geschikt zijn voor de kinderhuid. Daarbij was het uitgangspunt dat het enkel natuurlijke kwaliteitsproducten mochten worden, zonder irriterende en schadelijke stoffen. Producten met milde ingrediënten speciaal afgestemd op de kinderhuid. Producten die duurzaam zijn in het gebruik en écht werken. Uit deze overtuiging is Loverock natural for kids ontstaan, het beste voor jouw kind. Producten zonder onnodige toevoegingen; alleen het allerbeste, rechtstreeks uit de natuur.

Vanwaar komt de naam Loverock?

Voor ons verzorgingslabel waren we op zoek naar een naam die zowel geschikt zou zijn voor jongens als meisjes en tevens de tegenstelling tussen jongens en meisjes zouden weergeven. Het harde en het zachte, het roze en het blauwe, het lieve en het stoere. Eigenlijk zoals mijn kinderen.

Daarom is de naam Loverock geïnspireerd op de naam van mijn kinderen. Mijn zoontje heet Pico en zijn naam betekend in het Portugees rots of steen, dus ‘rock’. Mijn dochtertje heet Amee en haar naam komt van het Frans voor houden van, ‘aimer’ oftewel ‘love’. Samen zijn zij Loverock en vertegenwoordigen ze alle lieve jongens én stoere meisjes!

Loverock heeft een erg uitgesproken, kruidige doch frisse geur. Hoe bekomen jullie deze geur?

Voor ons is het belangrijk dat alle kinderen onze producten kunnen gebruik, zelfs als ze eczeem of een snel geïrriteerde huid hebben. De kans op een allergische reactie als je gebruik maakt van een etherische olie is groter dan met een allergeenvrij parfum. Daarom hebben we – ook op verzoek van ouders – besloten om een hypoallergeen parfum te laten ontwikkelen. Dat wil zeggen een parfum zonder de 26 allergenen die zijn vastgesteld door de Europese Unie. Dat is gelukt!

Een parfumeur heeft speciaal voor ons een aantal geuren ontwikkelt en deze hebben we voorgelegd aan ons kindertestpanel, bestaande uit jongens en meisjes tussen de 5 en 12 jaar. Met name de 12 jongens uit ons testpanel hebben unaniem voor de geur gekozen die nu in onze producten zit. De geur is samengesteld door frisse bloesems van bomen, hetgeen dus zowel voor jongens als meisjes aantrekkelijk is.

Je product is ondertussen bijna twee jaar op de markt. Waar zie je Loverock binnen vijf jaar?

Steeds meer mensen maken kennis met onze producten en ervaren dat de kinderhuidjes weer zacht en gehydrateerd aanvoelen. Een mooie gezonde huid zonder jeuk, droge rode plekken of eczeem plekjes. Ook wordt de huid minder gevoelig voor de wisselseizoenen (lente en herfst) waarin de huid normaal erg uitdroogt en meer moeite heeft zich te beschermen.

Onze missie is ouders én kinderen ervan bewust maken dat het gebruik van kwaliteitsproducten een positieve bijdrage levert aan de gezondheid op korte en ook lange termijn. Dat geldt voor alle producten die je elke dag eet, drinkt en ook smeert. Daarom zouden we graag zien dat Loverock op steeds meer plekken en landen verkrijgbaar is. Hoe meer verkooppunten, zoals schoonheidssalons en apotheken, hoe gemakkelijker mensen onze producten kunnen aanschaffen.

Loverock is speciaal gemaakt voor kinderen, dus dat zal ook onze primaire focus zijn. Natuurlijk hebben we ook oudere fans van zelfs 84 jaar, die met veel plezier onze producten gebruiken. Ik verwacht overigens niet dat we een anti-aging serum op de markt gaan brengen.

We zijn altijd bezig met productontwikkeling en proberen daarbij in te spelen op de wensen vanuit de markt, met elkaar kom je altijd tot het beste resultaat. Daarom staan we altijd open voor suggesties van ouders, kinderen en onze verkooppunten voor nieuwe producten. In mijn ogen is stilstand achteruitgang. In dit najaar komen we met een nieuw product dat ook uitermate geschikt is voor zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en kinderen. Natuurlijk mag je dit ook gebruiken als je papa of puber bent. Kortom een product lekker voor het gehele gezin!


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram

Like Dieke & Loverock?
Bezoek de webshop


One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.