Teaser: onze tuin make-over (nu we toch tijd hebben)

Sinds het coronavirus ons land in zijn greep houdt, blijven we massaal thuis. Mijn technische werkloosheid (als rechtstreeks gevolg van de lockdown), zorgt ervoor dat er plots een zee van tijd vrijkomt. Het is uiteraard een kwestie van die vrijgekomen tijd nuttig te besteden. Door samen met je kinderen kampen te bouwen, popcorn te poppen en een Disney marathon te organiseren, bijvoorbeeld. Dat alles op één dag, omdat het kan. Er is plots ook tijd zat om de strijkmand weg te werken, een lenteschoonmaak in te lassen én die eindeloze to do list met vervelende klusjes in huis af te vinken. U ziet, elk nadeel heeft zo zijn voordeel.

Met het oog op een mooie zomer vol vrienden, aperitief en barbecues wordt er momenteel volop gewerkt in onze tuin. We spelen namelijk al even met het idee om de schuur, helemaal achteraan de tuin, om te bouwen tot een soort pergola. Het is de plek waar we het langst kunnen genieten van de avondzon, en tevens zitten we er volledig uit de wind. Ik vraag me nog steeds af welke nitwit besloot om op die zonnige plek een betonnen schuur van 20m2 neer te poten, maargoed. Het ding staat er en het volledig afbreken, zit er niet meteen in. We besloten dus om het geheel op te fleuren en een nieuwe invulling te geven. Zo wordt het in no-time het gezelligste plekje in onze tuin.

De schuur werd vorige week met een houten wand in twee delen opgesplitst. Het rechtse deel van deze houten wand is een grote schuifdeur. Het gedeelte achter de wand wordt gebruikt als opslagplaats voor grasmaaier en consorten, terwijl het voorste gedeelte Ibiza-gewijs ingericht zal worden met een tuin lounge, vuurkorf, lampjes en een koelkast (om de witte wijn en bubbels fris te houden, je weet wel).

Deze week op de planning: de muur die uitgeeft op de tuin moet sneuvelen. Op die manier zal het zicht op de tuin (alsook de lichtinval terwijl ik languit in mijn tuinzetel lig) maximaal zijn. Nadat het geheel gestut en ondersteund is, wordt alles van een laag witte verf voorzien en kan de interieurarchitect in mezelf aan het werk. Op termijn de overkapping verlengen met een veranda zonwering? Mogelijks.

Ik had het vorige maand nooit durven geloven, maar de kans is reëel dat we deze zomer met het gezin onder onze pergola kunnen genieten van het heerlijke avondzonnetje. Dankzij defameuze corona lockdown, jawel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.