Geen zomer zonder ijsjes!
De zomer is gestart! Could it be? We werden de voorbije dagen verwend met tropische temperaturen. De kinderen werden in hun zwemkleren gehesen en ingesmeerd met een dikke laag zonnecrème. De parasol en het plonsbadje zorgden voor de nodige verfrissing. Een ijsje is uiteraard dé perfecte afsluiter voor zo’n zonovergoten zomerdag. Ik presenteer u deze heerlijke bevroren bananen lolly. Lekker én gezond!
Men neme:
Voor 4 bananenlollies
- Stokjes (kocht ik bij Action)
- Twee bananen
- Pure chocolade(druppels) of vloeibare yoghurt
- Garnituur naar keuze (suikersbolletjes, (brésillienne) nootjes, …)
Bereidingswijze met chocolade
- Snij de banaan door midden, prik ze op een stokje en stop ze in de diepvriezer (je kan de bevroren banaan gemakkelijk enkele dagen bewaren)
- Smelt de chocoladedruppels
- Wentel de koude banaan in de vloeibare chocolade en meteen erna door de suikerbolletjes of nootjes
- Laat de chocolade opstijven
- Nomnomnom
Bereidingswijze met yoghurt
- Snij de banaan door midden, prik ze op een stokje en stop ze in de diepvriezer (je kan de bevroren banaan gemakkelijk enkele dagen bewaren)
- Dip de bevroren banaan in de yoghurt en laat even uitlekken
- Wentel de banaan in de nootjes, muesli of granola
- Laat de yoghurt opstijven en enjoy!
- Nomnomnom
Wat een originele ijslollie! En nog enigszins gezond ook.