Ode aan mijn huishoudhulp

ode aan mijn huishoudhulp

Het is maandag. De start van een nieuwe werkweek. Het weekend deed deugd, en toch heb ik het gevoel dat we alles behalve uitgeslapen aan de week beginnen. Het gaat er aan de ontbijttafel hectisch aan toe. De kinderen schenken zichzelf een stevige portie havermoutpap terwijl ik de lunchpakketten voorbereid.

8u05, de kinderen en hun vader vertrekken met de fiets richting school. Ik slaak een zucht en nip van mijn lauwe thee. De wasmachine start aan zijn eerste ronde van week en op weg naar de badkamer graai ik nog wat spullen van de grond. Pantoffels, een haarspeldje en verdwaalde kous. Het drukke weekend heeft zijn sporen nagelaten in huis, toch trek ik op maandagochtend met een gerust gemoed de deur achter me dicht.

Wanneer ik later die avond opnieuw thuiskom en diezelfde deur voorzichtig open, komt de geur van Mr. Propre me tegemoet gevlogen. Op het keukenaanrecht vind ik een briefje. Dat de keukenvloer geschuurd is en de lakens ververst, lees ik o.a., en jawel, dat maakt me gelukkig.

Ik spurt de trap op en bij openen van onze slaapkamerdeur waan ik me op hotel. Verse lakens, een opgemaakt bed, en enkele gestreken hemden keurig op kapstok. De geur van wasverzachter heeft de kamer gevuld en ik geniet. Huppelend steek ik door naar de andere kamers van het huis.

Dat het moeilijk is een goede huishoudhulp te vinden, wordt me verteld. Dat ik mijn twee pollekes mag kussen met ‘zo’n goeie.’. Eentje die spontaan de oven of koelkast uitkuist, omdat ze 30 min over had. Of zoals laatst: de schuurborstel van stal haalt om onder ’t mom van lenteschoonmaak mijn keukenvloer eens grondig te schuren. Want naast de fantastische hulp in huis, is’t ook een vlotte en vrolijke madam. Het spreekt voor zich dat ik mijn pollekes kus, al 4 jaar lang, elke week opnieuw.

Ze verdient respect, en een welgemeende dankjewel.


Q. Heb jij een huishoudhulp, en ben je er tevreden van? 


[wdi_feed id=”2″]

14 Comments

 1. Ik ben zelf vijftig procent huishoudhulp, dus van jouw bericht word IK happy. Al heeft het beroep weinig status, ik wéét dat ik mensen gelukkig maak. Het wordt alleen heel weinig gezegd.

 2. Ik krijg een binnen 2 weken. Ik hoop dat ik tevreden ben…ik werkte vroeger als kuisvrouw, dus ben ik een trendy but kritisch…

 3. Het lijkt me heerlijk om zo thuis te komen! Zelf heb ik geen huishoudhulp en begin ik me toch wel af te vragen hoe ik dat vanaf mei ga doen, 40 uur buitenshuis werken, een peuter van 22 maanden en een baby van 5 maanden. Ik voelde me al enorm schuldig toen de kraamhulp hier kwam en ik ben nogal kritisch dus ik vrees dat ik het tussendoor gewoon zelf nog eens zou schoonmaken. Al lijkt het me wel zalig als je echt een goede vindt!

  • Haha, maak je geen illusies. Ook hier wordt tussendoor gepoetst. Zo ben ik dagelijks ben ik in de weer met mijn stofzuiger. Niet onlogisch als je twee kinderen hebt rondlopen.

   Ik zet mijn poetshulp vooral in op het kuisen van de ramen, dweilen, lakens verversen, de badkuip en douche schrobben, strijken, de volledige trap (en ik heb 3 verdiepen) poetsen, … .

   Ik wens het je van harte toe, zo’n huishoudhulp. ‘T is zalig!

 4. Onze eerste huishoudhulp was er boenk op! Helaas daarna langdurig afwezig door ziekte en hebben we vervangingen gehad waar ik liever niet aan terugdenk… Nu opnieuw een vaste en supergoed! Ik moet nooit niks opschrijven want ze ziet al het werk dat moet gedaan worden :-), handig!

  • Een luxe hé!

   Onze vorige poetshulp is ook 2x langdurig afwezig geweest, en ik ben nooit op het aanbod van vervanging in gegaan. Vooral omdat de poetshulp bij ons alleen in de woning is, terwijl wij gaan werken. Heb zelf geen ervaring met vervanging, maar hoor er ware horrorverhalen over (een collega van me vertelde dat ze op een namiddag vroeger thuiskwam en de poetsvrouw lag te slapen in haar bed.)

   Hier moet ik ook niet opschrijven wat nodig is, ik geef ze liever de vrijheid van zelf te zien wat er kan/mag gebeuren. En ze doet het uitstekend!

 5. Wij ook poetshulp de eerste nt tevreden en andere gekregen,
  In het begin prima maar meer en meer merken We dat ze
  Het toch echt met den groven borstel doet :-s
  Enfin je ziet wel dat ze er geweest is hoor en heel blij met wat
  Ze doet maar kan toch beter lijkt me
  Dus als de uwe ng een gaatje over heeft 😝

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.