YES! Ik waag me aan een opleiding tot beroepsfotograaf

opleiding tot beroepsfotograaf NHA

YES! Ik waag me aan een opleiding tot beroepsfotograaf

Met het enthousiasme van een klein kind kan ik mededelen dat ik de stap gezet heb. Ik heb me eindelijk ingeschreven voor een opleiding tot beroepfotograaf bij NHA. Say what? In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden ligt de focus bij deze opleiding niet bij het fotograferen zelf. Geen lessen over sluitertijd en diafragma, maar wel over de professionele markt die je met je foto’s kan bespelen, en de juridische kant die daarbij komt kijken.

Het niet onbelangrijke auteurs- of portetrecht, bijvoorbeeld. Ik wil daarnaast ook weten wat de content (inzake foto’s) waard is die ik als blogger voor verschillende merken creëer en hoe ik hier op een professionele manier mij in kan profileren. Dat soort zaken, in’t verlengde van m’n bloggend activiteit.

Te combineren met werk en gezin?

Omdat een fysieke opleiding momenteel moeilijk te combineren valt met mijn fulltime job en gezin, koos ik voor thuisstudie van NHA. Vergelijk het met een systeem als middenjury. De lessenpakketten worden opgestuurd én zijn online op te vragen. Op regelmatige basis (lees: na elk hoofdstuk) dien je ‘huiswerk’ door te sturen en krijg je feedback van je docent.

De opleiding tot beroepsfotograaf bestaat uit 20 hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk een ander terrein behandelt. Als ik een deftig tempo aanhou,  zou ik op zo’n 6 maanden tijd de hele materie moeten behandeld hebben. Best spannend!

Als we even mogen dromen

Het doel? Mijn fotografie meer ontwikkelen en gebruiken in’t verlengde van mijn blog. Mooiere productfoto’s en sprekende gezinsfoto’s, maar ook meer zicht op de professionele markt. In mijn stoutste dromen lijkt het me wat om als fotograaf gezinnen te mogen volgen en fotograferen tijdens hun alledaagse bezigheden. Volgens het principe ‘a day in the life’. Geen melige trouwfotografie of statische portretten, maar echte levens en verhalen.


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.