Serieus, welke moeder heeft er nog tijd om te shoppen?

Serieus, welke moeder heeft er nog tijd om te shoppen?

Waar is den tijd dat we op zaterdagnamiddag door de Gentse veldstraat slenterden. Aan tijd geen gebrek, budget daarentegen beperkte zich tot het weinige zakgeld en inkomsten van enkele studentenjobs. Windowshopping, à l’aise met een ZEST-smoothie in de hand. Kwestie van wat vitamines binnen te werken en op die manier de schade wegens overmatig alcoholgebruik van de vorige nacht te reduceren. Ik kende de winkelstraat als m’n broekzak en was een early adopter als’t op modetrends aankwam. Het is een lang verleden tijd, om het met de woorden van Abel te zeggen (of mogen Frenna en Lil’ Kleine tegenwoordig met die pluimen gaan lopen?)

Ik denk dat het ondertussen al drie jaar geleden is dat ik door diezelfde veldstraat drentelde. Ik zou het kunnen verbloemen door hip jargon als capsule wardrobe en minimaliseren te gebruiken, maar feit is dat zowel tijd als goesting me ontbreken. De schaarse momenten dat er geshopt wordt, spijs ik dan weer de kleerkast van m’n snel groeiende kroost.

Fysieke winkel vs online webshop

Bovendien heeft het shoptegebeuren zich verplaatst van fysieke winkel naar online webshop. Kortom, ik hoef niet persé m’n zetel uit te komen om me vervolgens in een veel te kleine paskamer te wurmen. Halleluja! Anno 2019, waar het online gebeuren ons ’t leven enkel gemakkelijker maakt, gaan we nog een stapje verder. Want wie omver geblazen wordt door het overaanbod aan kledij, kan zich nu zelfs vanop afstand laten stylen. Vergelijk het met een nieuwe outfit door Jani Kazaltzis, maar dan zonder dat ge uzelf belachelijk hoeft te maken voor televisiekijkend Vlaanderen.

Op zoek naar een nieuwe look om het zomerseizoen af te trappen, of wil je iets uniek waarmee je kan shinnen op dat ene trouw- of communiefeest. Zalon van Zalando is hierin pionier, maar ’t zou me niet verbazen dat binnenkort verschillende kledingketens de marktleider hierin gaan volgen. Perfect ingespeeld op de drukke levensstijl van de verwaande millenial: Snel, gemakkelijk en kosteloos tot aan uw voordeur geleverd. Een ideaal concept voor alleenstaande mannen, denk ik dan. Maar evengoed een prachtig concept voor moeders die (net als ikzelf) te vaak op safe spelen in hun kledingkeuze.


Q. Lijkt het je wat? Je volgende outfit online laten samenstellen door een stylist?


Lees ook: Kledij personaliseren en bedrukken? Hell yeah!


One Comment

  1. Ik ben een kei in accessoires zoals handtassen, horloges, uurwerken en jassen shoppen maar zo slecht in “tenues” bij elkaar krijgen. 85% van mijn kleerkast wordt uit medelijden door mijn mama en zus bij elkaar geshopt. Ik moet dan nog even overschrijven en klaar! Ik ben er best wel beschaamd over maar ik kan het echt niet, een outfit samenstellen. Ik blijf bij de “capsule collectie” 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.