Onze Halloween pompoen staat klaar!

Rond de herfst zijn de pompoenen weer rijp. Mmm, love it! Een lekker pompoensoepje, afgewerkt met gember en koriander. Fantastisch, die herfst.

Mijn schoonbroer ging vorig jaar nogal enthousiast te werk bij het zaaien van pompoenpitten in zijn tuin. Gevolg? Mja, de pompoenplant kan nogal woekeren, blijkbaar. Rekenen dan dat de schoonbroer er een vijftien-tal plantte, en je weet genoeg. De arme stakker zit tot over zn oren in de pompoenen en vorig weekend kregen wij een groot exemplaar cadeau. Thank you! Zondag ging ik met Jules aan de slag en we toverden in no time een heuse pumpkin-jack aka Halloween pompoen tevoorschijn, johei !

Trouwens, na het uithollen van je pompoen, hou de pitten apart. Ik schreef een héérlijk receptje waarbij je deze kan roosteren en oppeuzelen als snack.

Een Halloween pompoen maken is erg simpel! Gaande van een klassiek Halloween gezicht tot ware kunstwerken, aan u de keuze. Zoek een leuk (én haalbaar) sjabloon op t’internet en teken dit sjabloon over op je pompoen. (Op deze website vonden wij onze inspiratie.). 

Stap voor Stap

  1. Snij een deksel uit de pompoen en leg het opzij.
  2. Schraap met een lepel het vruchtvlees los en hol de pompoen zoveel mogelijk uit.
  3. Snij heel geduldig met een (gekartelt) mes langs de tekening op je pompoen
  4. Heb je iets te veel weg gesneden? No problemo. Met behulp van tandenstokers kan je gemakkelijk stukjes terugplaatsen. Op deze manier plaatsen wij enkele tanden in de gemene brede lach (zie foto).
  5. Plaats theelichtjes in de holle Halloween pompoen en wacht tot het donker wordt.

 

Halloween pompoen uithollen en lekker recept met de pompoenpitjes

Halloween pompoen uithollen en lekker recept met de pompoenpitjes

Halloween pompoen uithollen en lekker recept met de pompoenpitjes

Halloween pompoen uithollen en lekker recept met de pompoenpitjes


 

recept: pompoenpitten roosteren tot snackPompoenpitten zijn geen afval

Veel mensen zien pompoenpitten als afval, maar je kan deze pitten heel snel én gemakkelijk omtoveren tot een heerlijke krokante snack. Ik schreef een receptje waarbij ik mijn pompoenpitten rooster in de oven. Ook proberen? Klik hier!

 

 


6 Comments

  1. Oh, die is wel enorm goed gelukt! Dit staat al zo lang op mijn Wil Ik Ooit Nog Eens Doen lijstje, maar op de één of andere manier komt het er nooit van. Net als pompoensoep maken trouwens.

  2. Nouja, bucketlist, bucketlist, dat ook weer niet hoor. Maar ik denk wel elk jaar: ohja, dat wil ik ook eens doen! Om er vervolgens de tijd niet voor te nemen wegens 1000 andere dingen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.