4 originele alternatieven voor ’t klassiek verjaardagsfeestje

Toen Ester nog een klein Estertje was, werd een verjaardagsfeestje gegeven in de Quick. Met een unieke blik achter de schermen van de fastfood-keuken en een zelfgemaakte hamburger als afsluiter. Fastfoodketens en binnenspeeltuinen deden in de jaren 90 gouden zaken met ’t organiseren van uw verjaardagsfeest. ’T waren andere tijden, zoveel is zeker.

Ondertussen weten we allemaal dat je voor een goede hamburger niet bij Quick moet zijn, en is krijspaleis een terecht synoniem voor de befaamde binnenspeeltuin. Waren onze ouders minder creatief of snel content? Of kan je stellen dat we tegenwoordig iets te veel moeite steken in ‘t organiseren van een perfecte verjaardagsfeest voor zoon- of dochterlief?

Zelf behoor ik tot de zeldzame categorie die ervan geniet om een verjaardagsfeestje te organiseren, al lijkt het me ook gemakkelijk ‘t feestvarken en zijn/ haar genodigden te plezieren met een activiteit of workshop op een externe locatie. Je bezorgt de kinderen een topnamiddag, je huis blijft proper en zelf hoef je amper iets te doen. Van een win-win gesproken.

Lees ook: een verjaardagsfeest delen met je broer / zus? YAY of NAY?

Themafeestjes, workshops, een bezoek achter de schermen van de bioscoop: je kan het zo gek niet bedenken, of het bestaat als verjaardagsfeestje.


origineel verjaardagsfeestje themacaravan

1. Huur een speelcaravan

Dat je feest- en themaboxen kan huren is niets nieuws. Een feestcaravan daarentegen is voor mij geheel nieuw. Omdat er al genoeg caravans zijn omgebouwd tot foodtruck, besloot Karafan uit Koksijde een andere markt te bespelen: kinderfeesten! En met succes, zo blijkt. De caravan incl. verkleedkledij, accessoires, spelletjes en boeken komt tot bij jou en bezorgt de kinderen een topnamiddag.


avontuurlijk verjaardagsfeestje in de natuur

2. Actie en avontuur voor de durvers

Klimmen, klauteren, vliegen en grenzen verleggen. Als je voor een verjaardagsfeest bij Bosk vlakbij Leuven kiest, laat je de kinderen kennismaken met avontuur. Begeleide bomenparcours, hindernissen, vliegen langs de zipline en in schoonheid eindigen aan het kampvuur. Hou je van avontuur, maar niet van hoogtes? Misschien is een namiddag paintbal of lasershooting een optie? Zo heeft The Zone in Gent een lasergame voor kinderen vanaf 6 jaar. Dergelijk activiteiten voor echte durvers zullen ongetwijfeld een indruk nalaten.


Escape room voor kinderen verjaardagsfeestje

3. Escaperoom op kinderniveau

Het komt misschien niet meteen in je op wanneer je een verjaardagsfeestje wil organiseren, maar een escaperoom voor kinderen kan wel eens het schot in de roos zijn. Raadsels en puzzels oplossen, je door smalle doorgangen duwen en goed samenwerken als team. Maison Slash testte een escape room in Brussel en het lijkt me een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar.


verjaardagsfeestje workshop colruyt academy

4. Creatieve workshops

Colruyt Group Academy (het nieuwe project van Colruyt Group) speelde in op de steeds groeiende vraag naar kwaliteitsvolle workshops. Colruyt Group Academy vind je in vijf steden in Vlaanderen en Brussel, en de organisatie biedt thematische workshops aan voor volwassenen en kinderen. Van knutselen tot koken, maar ook nail-art en make-up voor de iets oudere kinderen. Voor elk wat wils, me dunkt!


Lees ook: Ons verjaardagsfeest in circusthema

Lees ook: Verjaardagsfeest Jules en Alixe, editie 2019!


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

4 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.