Over babyborrels. Enal.

Hoewel ik zelf nooit een babyborrel georganiseerd heb, was ik vandaag wel nauw betrokken bij zo’n vrolijke en drukke babyhappening. Meer dan honderd personen kwamen deze namiddag samen om de geboorte van Lucie (a.k.a. mijn metekindje) te vieren. Al van vroeg in de ochtend waren we in de weer! De zaal werd volledig gedecoreerd en er moesten nog zo’n 250 sandwiches gesmeerd worden. Allez roulez!

De buffettafel was rijkelijk gevuld met tal van lekkers, de sfeer zat erin. Kortom ’t was best gezellig! Ik vond het heerlijk om aan de zijlijn te mogen staan. 

Babyborrel sweettable (macarons, upsidedown, brownies) Zevergem,

Babyborrel Sweettable Pro & Cons. Mini Soezen
babyborrel sweettable baby lucie De veldblomme

Het leed dat een babyborrel heet?

Zelf heb ik na de geboorte van Jules en Alixe geen babyborrel gegeven. Ik zag er eerlijk gezegd enorm tegenop om in de hectische periode na de geboorte zo’n massafeest te organiseren. Het leek me gezelliger om babybezoek thuis te mogen ontvangen. Bovendien, kan ik me maar weinig babyborrels herinneren waar ik heen ging en ook daadwerkelijk de baby zag. Laat staan een deftig gesprek kon voeren met de kersverse ouders. Verder dan “Wauw, proficiat hé! Hoe loopt het?“, geraken we meestal niet.

Doopsuikers babyborrel baby Lucie

Cadeautip! Een origineel (en zoet) kraamgeschenk

Maar dus, deze namiddag vierden we met z’n allen de geboorte van Lucie. Hoewel we ons kraamcadeau in december reeds overhandigden, wouden we vandaag niet met lege handen arriveren. Daarom ging ik nog snel op zoek naar een klein, maar oh zo fijn geschenkje. Bij de chocoladechef.nl vond ik pralines die je kan bedrukken met een afbeelding. Dit kan een foto zijn, maar ook een tekst of logo. Ik stuurde de chocoladechef het logootje dat gebruikt werd voor Lucie’s geboortekaartje en ontving twee dagen later een zoet pakketje vanuit Nederland. 27 witte pralines met karamelvulling. Mmmmm! (’t Feit dat vrouwen van chocolade houden en deze zoete zonde een uitstekende troost is tijdens de zoveelste slapeloze nacht doet totaal niet terzake.)

leuk en origineel cadeau voor babyborrel of geboorte, pralines met naam of afbeelding
leuk en origineel cadeau voor babyborrel of geboorte, pralines met naam of afbeelding

Q. Hebben jullie een babyborrel gegeven? Waarom wel/niet?


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


5 Comments

  1. Dag Ester,
    Babyborrel van Lieze: Check!
    Het feit dat we beiden zelfstandige ouders hebben en ik ver van mijn familie woon hadden we besloten om een babyborrel te organiseren. Zaal was simpel: serre van de schoonouders, dessert: mijn ouders zijn bakker? Wij hadden dus weinig problemen. Toch is het inderdaad een ferme taak om alles rond te krijgen. Wij zijn alleszins heel blij dat we dit hebben gedaan en het is zeker voor herhaling vatbaar. Lieze was bijna 2 maandjes oud en dat kwam ons beter uit. Zelf al wat op je plooien kunnen komen, je kent je kind ondertussen ook al beter. Wij zijn dus voor! ?

  2. Wij deden wel een babyborrel omdat we het leuk vonden een feestje te organiseren voor de geboorte van onze dochter, niet zozeer om het bezoek thuis te beperken.

  3. Het enige wat ik leuk vind aan babyborrels, is dat er meestal lekkere desserten zijn. Maar verder vind ik het een stomme uitvinding. Ik vond bezoek niet erg en veel persoonlijker. Een echt gesprek tussen de pampers, heerlijk! Ik ga het nooit van mijn leven doen ook, maar ok voor iedereen die het wel ziet zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.