Homemade pizza met ricotta en spinazie

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is je peuter goed te laten eten. Het is best frustrerend wanneer je je best doet om een verse, gezonde én bovendien lekkere maaltijd te prepareren, die mijnheer de peuter dan gewoon nee-schuddend opzij duwt. Hij eet nog liever een hele dag niks dan te proeven van mijn kookkunsten.

Het volgend gerecht verscheen een aantal maanden geleden bij mijn schoonouders op tafel. Ik vroeg hen het recept en ondertussen is het een klassieker in onze keuken. Dit soort pizza is beter bekend als de “white” pizza, of pizza met ricottabodem ipv passatabodem.

Oja, het begint op te vallen zeker? Jules is dol op spinazie… dus weerom bevat dit recept, jawel, spinazie.

Snel, simpel en lekker!

Homemade pizza met ricotta en spinazie

MEN NEME:

  • Kant en klaar pizzadeeg (de durvers mogen dit gerust ook zelf maken)
  • 100gr ricotta
  • 250gr verse jonge spinazie
  • Een halve courgette
  • (eventueel) kers tomaatjes
  • (eventueel) gerookte zalm

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Rol het pizzadeeg open op een ovenplaat en plooi de randen naar binnen (ong. 1cm)
  3. Bak het pizzadeeg een 3-tal minuten zonder topping
  4. Snij fijne schijfjes van de courgette en besprenkel er zout over (het zout zal het vocht uit de courgette trekken, laat het zout 15min zijn werk doen, waarna je de courgette afspoelt en droogdept)
  5. Stoom de spinazie (of overgiet de spinazie met kokend water)
  6. Smeer de ricotta open over de bodem en verspreid de spinazie erover
  7. Leg hier en daar een courgetteschijfje, gehalveerde kers tomaatjes en wat plakjes gerookte zalm
  8. Werk af met geraspte kaas en plaats 10 minuten in de oven
  9. KLAAR

Homemade pizza met ricotta en spinazie

Dit vinden Jules & Alixe ook lekker:



One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.