Minimalistisch stratenplan: deze twee steden verdienen een plek aan onze muur

Minimalistisch stratenplan poster Gent en Oostende

Deze twee steden verdienen een plek aan onze muur

Ik was amper 5 toen mijn ouders uit elkaar gingen, waarna mijn moeder het schone Gent verliet en opnieuw de liefde vond in Oostende. Ikzelf, geboren en getogen Gentenaar, zag de kuststad als m’n 2de thuis. Om praktische redenen (lees: school) bleef ik in de week in Gent en trok ik op vrijdagavond richting de kust om daar als een echte toerist het weekend in te zetten. ’T Is daar dat ik als 15 jarige snotneus verliefd werd. Een jeugdliefde die 13 jaar later nog steeds standhoudt.

Matthijs, fiere Oostendenoare, leerde Gent kennen als studentenstad en bleef ook na z’n studies plakken. Bij mij. Een huis en twee schoolgaande kinderen later lijkt me de kans groot dat we hier voor lange tijd (misschien wel voor altijd?) gesetteld zijn.

Gent en Oostende, de twee mooiste steden die Vlaanderen telt, ken ik ondertussen als m’n broekzak. Twee steden die ons leven gevormd hebben en dus een plek verdienen aan de muur.

Minimalistisch stratenplan poster Gent en Oostende

Minimalistisch stratenplan

De minimalistische stratenplannen schieten als paddenstoelen uit de grond. Nadat ze bij menig interieurblogger in beeld verschenen, zijn het ware eyecatchers. Elke zelfrespecterende woon- en decowinkel verkoopt ze, weliswaar met de coördinaten van bekende trekpleisters als New York en London. Dikke chance als je in één van deze centrumsteden woont, maar daar heeft Jan met de pet uit Poelkapelle niks aan.

Voor mijn stratenplan van Oostende en Gent ging ik dus op zoek naar een webshop die volledig op maat werkt, en zo zelfs het kleinste gehucht voor je kan afdrukken. Via de webshop van Postertime liet ik de plattegronden  afdrukken op A3 formaat. Zwarte kader dabei en klaar!


P.S.: met de kortingscode ESTERDEPRET-15 krijg je 15% korting op je bestelling!  


Q. Welke stad / steden hebben voor jou een belangrijke betekenis?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.