Onze preventieve behandeling voor eczeem bij Jules

preventieve maatregelen en behandeling voor kind met atopische eczeem

Preventief behandelen!

Jules heeft atopische eczeem. Dat vertelde de dermatoloog ons anderhalf jaar geleden. De uitslag (what’s in a word) was niet bepaald een verrassing, maar stiekem hoop je toch dat ze’t ontgroeien, dat droog velletje. Thuis werden een aantal simpele maatregelen getroffen. Zo werden agressieve en geparfumeerde zepen vervangen door neutrale varianten of doucheolies, wasverzachter wordt volledig weggelaten en de voorkeur gaat naar een douche ipv een bad (max 2 à 3x per week). Om het rijtje af te sluiten worden Jules’ probleemzones dagelijks behandelt met een vette hydraterende crème.

Het zijn erg simpele maatregelen die duidelijk voor resultaten zorgen. Het aantal opstoten blijft beperkt tot zo’n 3 à 4x per jaar en vooral de ernst van Jules’ eczeem is opvallend minder. Het blijft vaak bij een rode trekkende huid, maar hij gaat minder gaan krabben en al helemaal niet meer tot bloedens toe.

Hoewel we er veel aan doen om de opstoten tegen te gaan, kunnen we het niet volledig tegenhouden. Vooral op een warme zomerdag of een strenge winter is zijn huidje extra gevoelig. En ja hoor, op dit moment treft een nieuwe eczeemopstoot mijn zoontje vol in’t gezicht. Letterlijk.

Dermalex producten behandelen atopische eczeem bij kinderen en volwassenenSmeren, smeren, smeren

Tijdens zo’n opstoot is het belangrijk dat we smeren, smeren, smeren. Afhankelijk van de ernst van zijn opstoot is dit met of zonder tijdelijke behandeling van cortizone. Al gaat onze voorkeur uiteraard naar een cortizone-vrije kuur.

Momenteel gebruiken we de producten van Dermalex. Enerzijds hebben we de intensief hydraterende crème die dagelijks preventief gebruikt wordt op de probleemzones, anderzijds hebben we de behandelende crème zonder cortizone die gebruikt wordt bij een opstoot.

Crèmes van Dermalex

Vorige week, toen duidelijk werd dat Jules een nieuwe opstoot had, heb ik de producten van Dermalex in huis gehaald. We zijn meteen gestart met de kleine tube. Hierin zit de behandelende crème en deze werd 2x per dag aangebracht op Jules’ gezicht (kin en kaken). De dag nadien merkten we dat de huid opvallend minder droog en schilferig aanvoelde. Hoewel de symptomen na drie dagen zo goed als verdwenen waren, hebben we toch vijf dagen behandelt met deze crème.

Na een kleine week zijn we overgeschakeld op de preventieve hydraterende crème van Dermalex. De hydraterende crème is minder dik en vettig dan de behandelende crème, en bovendien ook minder vettig dan de cold cream die we doorgaans gebruiken. De functie van deze preventieve crème is het continu hydrateren van de huid. Hierdoor kan het een opstoot tegengaan of de ernst van een opstoot beperken. So far, so good!

Dermalex producten behandelen atopische eczeem bij kinderen en volwassenen


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


2 Comments

  1. Mijn zoontje van 3 jaar heeft juist hetzelfde, ook geconstateerd geweest door de dermatoloog. Wij gebruiken op zijn aanraden de producten van Aderma, Exomega Baume, s’morgens en s’avonds en wassen ook met de reinigingsolie. We zijn nu ongeveer 2 jaar bezig en het werkt heel goed. Eczeem blijft onder de controle. Soms in het gezicht nog, maar komt meer van te krabben dan van de eczeem zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.