Recept: Quiche, oftewel Groententaart

Via Facebook krijg ik regelmatig vragen van collega mama’s. Vaak gaan die gesprekken over voeding. Want elke moeder vindt het belangrijk dat haar zoon / dochter gezond en gevarieerd eet. Groenten en fruit zijn dan ook een rode draad door het voedingspatroon van je kind.

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om je peuter goed te laten eten. Het is best frustrerend wanneer je je best doet om een verse, gezonde én bovendien lekkere maaltijd te prepareren, die de kinderen dan gewoon nee-schuddend opzij duwen. Ze eten nog liever een hele dag niks dan te proeven van mijn kookkunsten.

Quiche to the rescue!

Ondertussen ben ik bijna 3 jaar moeder en ik ken de truken van de foorHier bieden we dagelijks verse groenten aan, maar slechts weinig is dit in zijn pure vorm. Veelal verwerken (lees: verstoppen) we de groenten in een bereiding die vlotter binnen gaat. Een klassieker bij huize Depret is quiche, oftewel groententaart. (en als je het taart noemt, is’t lekker in kindervocabulaire). Quiche kan je erg gemakkelijk een dag op voorhand maken en à la minute opwarmen in de microgolf/oven.

Dit is het recept dat wij vandaag gebruikten, maar voel je vooral vrij in combineren van groenten naar keuze!recept quiche / groententaart koken voor kinderen met veel groenten

 recept quiche / groententaart voor kinderen

recept quiche / groententaart met boursin cuisine

recept quiche / groententaart met zalm, prei, courgette

Ingrediënten

  • Kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 prei
  • Een halve courgette
  • 1 tomaat
  • Gerookte zalm
  • 2 eieren
  • Boursin cuisine
  • 1dl melk
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Leg het bladerdeeg in de bakvorm en bak deze 10min blind (Voorzie baklinzen of ander gewicht om te voorkomen dat het bladerdeeg opkomt)
  • Snij de prei en ui fijn
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Schil de courgette en snij deze ook in kleine blokjes
  • Stoof de prei en ui +/- 5min op een zacht vuurtje in de gewenste vetstof
  • Voeg nadien de blokjes tomaat en courgette toe en laat meestoven.
  • Let erop dat je de groenten zeker niet laat kleuren. Voeg desnoods een scheutje water toe
  • Doe de gestoofde groenten in de vooraf gebakken bladerdeegbodem
  • Meng 2 eieren, 1dl melk en 2/3 van de boursin cuisine
  • Giet het mengsel van eieren, melk en boursin cuisine over de groenten
  • Naargelang de leeftijd van je kind van je extra bijkruiden met peper en zout
  • Werk af met geraspte kaas en paneermeel
  • Plaats de quiche 30 à 35min in een oven van 200°C
  • Smakelijk !

Q: Welke groenten verwerken jullie het liefst in quiche? Ik kan best wat inspiratie gebruiken!


Dit vinden Jules & Alixe ook lekker:



 

One Comment

  1. Ik ga er deze week een maken met paprika, champignons, aardappel en gehakt.
    Ik noem het inderdaad ook altijd taart, dan eet mijn dochter tenminste 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.