Appelcrumble, het simpele recept à la Jules.

recept appelcrumble kinderen

De herfst heeft zo z’n zekerheden en appels zijn daar één van. Elk jaar gaan wij met het gezin verse appels plukken om vervolgens te verwerken. ‘T is een veelzijdig stuk fruit, en het lijkt wel alsof de mogelijkheden eindeloos zijn. Appelmoes is een klassieker bij huize Depret, maar ook appeltaart, appelflappen of zelfs appel twisters zag je hier al passeren op de blog.

Vandaag op ’t menu: Appelcrumble! Opnieuw een all time favorite die zodanig simpel is dat mijn zesjarige zoon het zonder veel moeite zelf maakt.

Dit heb je nodig:

  • 8-tal kleine potjes (type creme brulee)
  • 4 appels
  • 300gr gezeefde bloem (wij gebruiken patisserie bloem van Anco)
  • 150gr kristalsuiker
  • 200gr gesmolten boter
  • een snufje kaneel
  • bruine suiker voor afwerking

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Doe de gezeefde bloem, kristalsuiker en gesmolten boter in een grote kom en meng alles met de hand tot je een kruimelig deeg bekomt
  3. Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snij in kleine blokjes
  4. Boter de potjes in en vul deze met de appelstukjes
  5. Strooi bovenop de appelstukjes wat bruine suiker, een snufje kaneel en eventueel een klontje boter
  6. Werk af met de crumble waarmee het recept begon
  7. Plaats 40 min in een voorgewarmde over (180°c)
  8. Smakelijk !

Tip: Appelcrumble smaakt dat tikkeltje beter als het warm of lauw geserveerd wordt. Laat het dus niet te lang afkoelen.

recept appelcrumble voor kinderen
recepten met appels
applecrumbe recept
recept appelcrumble kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.