Recept: Plukbrood (oftewel pulled bread)

recept: pulled bread of plukbrood

recept: pulled bread of plukbrood met passendale

Recept: Plukbrood(oftewel pulled bread)

De kans is groot dat je plukbrood via social media al eens zag passeren. Veelal in de vorm van een Just Tasty-filmpje dat via Facebook ongevraagd afspeelt. Een paar handen laat je met behulp van versnelde stopmotion beelden zien hoe simpel het allemaal is.

Doorgaans sta ik sceptisch tov dat soort filmpjes, maar zo’n pull apart bread sprak me aan. Het ziet er niet alleen gemakkelijk uit, ’t moment waarop de camera inzoomt en er in slow motion een dikke portie gesmolten kaas van het brood loopt, komt het water me in de mond.

Een herfstige dag als vandaag vormde dan ook de ideale gelegenheid om me aan zo’n plukbrood te wagen. Als heerlijke sidedish bij een verse kom soep of als aperitiefhapje in gezelschap van een fris glas cava. Smakelijk!


Ook lekker: Pizzaroll (pizza, maar dan anders)


Dit heb je nodig voor 1 plukbrood (3 à 4 pers.)

  • Een groot rond ongesneden brood
  • 100gr kruidenboter
  • Spekblokjes of parmaham
  • Een pittige kaas zoals Passendale Caractère of geraspte cheddar
  • Honing
  • Verse tijm

recept: pulled bread of plukbrood

 Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snij een geruit patroon in je brood. Gebruik hiervoor een broodmes of groot gekarteld mes, en snij je brood diep genoeg (maar niet door de bodem!)
  3. Verdeel de kruidenboter over de broodstukken
  4. Dek je brood af met zilverpapier en zet een 5-tal minuten in de oven. (je kan dit gerust doen terwijl de oven nog aan het voorverwarmen is.)
  5. Bak ondertussen je spekblokjes
  6. Neem je brood uit de oven, en verdeel de kaas, spek en tijm tussen de broodstukken.
    (prop maar goed vol!)
  7. Besprenkel met olijfolie (of overschot van je kruidenboter) en flink wat honing.
  8. Dek opnieuw af met zilverpapier en laat 15min afbakken tot de kaas gesmolten is.
  9. Serveer warm en geniet ervan!

recept pulled bread of plukbrood


En als hoofdgerecht een bloemkoolpizza? Mijn recept met spinazie en parmaham vind je hier!


 

2 Comments

  1. Hier eventjes geleden ook gemaakt voor een hapjesavond maar dan met mozzarella, pesto , basilicum.. super lekker (en aanrader om te serveren !)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.