Recept: Wafels met yoghurt en blauwe bes

wafels met yoghurt en blauwe bes

Recept: Wafels met yoghurt en blauwe bes

Op Moederdag dook ik met mijn kroost de keuken in. Sinds kort mag ik me de fiere eigenaar noemen van het King-Size wafelijzer van Tefal*, en de kinderen stonden dan ook te popelen om het toestel uit te proberen.

Wegens geen gist in huis (en geen tijd om het deeg te laten rijzen), kozen we voor een simpel en snel receptje. Geen gezonde wafels met banaan dit keer, maar wel heerlijke wafels op basis van yoghurt en blauwe bes. Waarbij de blauwe bessen open barsten tijdens het bakken en een paars marmereffect doet verschijnen op je vers gebakken wafeltjes.

2018_0510_22523100-01

Ingrediënten voor 10 wafels met yoghurt en blauwe bes

  • 215 gr magere yoghurt (ik gebruikte Danone Original Kokos**)
  • 3 eieren
  • 240 gr tarwebloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 300 ml melk
  • 9 eetlepels speltbloem (klassieke tarwebloem lukt ook)
  • 3 koffielepels bakpoeder
  • 55 gr boter
  • Een handvol blauwe bessen

Werkwijze

  1. Verwarm je wafelijzer alvast voor
  2. Doe de correct afgewogen hoeveelheid tarwebloem, bakpoeder en suiker samen in een ruime pot
  3. Voeg hier de eieren, gesmolten boter, yoghurt en melk toe.
  4. Meng de ingrediënten tot je een egaal lopend deeg bekomt
  5. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe
  6. Vet het wafelijzer in en bak je wafels goudbruin
  7. Serveer warm, dan zijn ze het lekkerst. Smakelijk!

wafels bakken met kinderen

wafeldeeg met blauwe bes

koken met kinderen: wafels met yoghurt en fruit


*Voor wie het zich afvraagt, ik word niet gesponsord door Tefal. Mijn nieuw toestel just happens to be Tefal. Bij webshops als Collishop** heb je tal van merken: dus feel free om zelf te vergelijken welk merk en budget best bij je past.


** #reclame


2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.