Review: Crayola Lightboard. Top of flopcadeau?

Crayola Lightboard lichttafel cadeautip

Review: Crayola Lightboard

Ik besef het nog niet volledig, maar volgende maand doet Sinterklaas zijn intrede in ons land. ’T is een kwestie van weken voor de eindejaarsperiode aanbreekt en we met z’n allen op zoek gaan naar dat ene leuke en originele geschenk.

Als blogger krijg ik regelmatig persberichten toegestuurd, waarbij PR-bureaus en/of speelgoedmerken hun nieuwigheden voorstellen. Graag maak ik voor jullie een selectie en review ik uitgebreid de producten die mij het meest aanspreken. Crayola Lightboard mag hierbij de spits afbijten.

Dat u Crayola niet kent, zou me verbazen. Het merk, vooral bekend van zijn stiften en wasco’s, heeft overal ter wereld kinderen laten kennismaken met tekenen en knutselen, om zo hun prachtige kinderlijke fantasie te kunnen vertalen tot een kleurrijk kunstwerk. Ik kan mezelf absoluut geen tekenwonder noemen toch heb ook ik met heel veel passie verschillende stiften versleten.

Crayola Lightboard lichttafel cadeautip

Crayola mag dan wel voornamelijk naam en faam te danken hebben aan z’n classics, het merk zit zeker niet stil. Dat bewijst de nieuwe reeks producten die sinds dit najaar te verkrijgen zijn. Van tekenen met gesmolten waskrijtjes tot zelfgemaakte Emoji-stempels. Al was het vooral het lightboard dat onze aandacht trok.

Het Lightboard bestaat uit een soort doorzichtig plexiglas waarop je naar hartenlust kan tekenen. Vergelijk het met een whiteboard, waarbij je telkens je tekening kan uitwissen om vervolgens opnieuw te beginnen. Uit de losse pols of overgetekend vanaf een voorbeeld dat je onder het paneel legt. Klinkt allemaal ontzettend leuk, maar ’t echte feest begint pas wanneer de ingewerkte LED-lichtjes gaan branden. Het mooiste resultaat bekom je volgens de handleiding wanneer je de LED’s hun werk laat doen in het donker, maar ook bij daglicht mist het zijn effect niet.

Of ik het Crayola Ultimate Light Board zou aanraden als cadeau voor een kleuter? Absoluut! En nee, ik zeg dit niet voor de schoon ogen van mijn perscontact. Het lichtbord heeft mijn kinderen al uren tekenplezier bezorgd. (Een extra set stiften aanschaffen is in dat opzicht geen overbodige luxe). Los van de LED-effecten, is het plexiglas een erg aangename ondergrond om op te tekenen voor kinderen. Jules vond het bijvoorbeeld fantastisch dat hij zonder probleem retouchkes kon aanbrengen. Even wegvegen en opnieuw beginnen, simpel! Dat, in combinatie met de leuke fluo-effect maakt het een geslaagd cadeau voor creatieve kinderen vanaf 3,5 jaar.


Lees ook: De Kerstdagen door de ogen van een vierjarige


Crayola Lightboard lichttafel cadeautip


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.