Hatchibabies van Hatchimals, oftewel de betere Furby.

Hatchimals batchibabies verpakking

Review: Hatchibabies van Hatchimals


Ik besef het nog niet volledig, maar volgende maand doet Sinterklaas zijn intrede in ons land. ’T is een kwestie van weken voor de eindejaarsperiode aanbreekt en we met z’n allen op zoek gaan naar dat ene leuke en originele geschenk. Als blogger krijg ik regelmatig persberichten toegestuurd, waarbij PR-bureaus en/of speelgoedmerken hun nieuwigheden voorstellen. Graag maak ik voor jullie een selectie en review ik uitgebreid de producten die mij het meest aanspreken. Deze week: Hatchimals! 


Hatchiwhat?

Hatchiwatte?! De Hatchimaltrend bereikte zijn hoogtepunt eind 2016 met uitverkochte winkels en torenhoge doorverkoopprijzen op tweedehandssites. Ondertussen zijn we twee jaar later, de winkelrekken zijn opnieuw aangevuld en de Hatchimals zijn nog steeds enorm populair bij de schoolgaande jeugd. Toch is de kans groot dat je er nooit eerder van hoorde.

Wie geen gat in z’n cultuur heeft, kan het vergelijken met Lesley. Het Furby-achtige wezen dat Michel Drets, als voorbereiding op het nakende vaderschap, toevertrouwd krijgt van z’n zwangere echtgenote Sonja.

Als ik een Hatchimal moet vergelijken met een dier twijfel ik tussen een kleurrijke uil of pinguïn. Eén ding is zeker: ’t komt uit een ei. Een groot ei met roze en blauwe vlekjes die verwijzen naar het onbekende geslacht van je diertje. Zodra je het ei uit de winkelverpakking haalt, begint het te leven. Het reageert op je aanraking, maakt schattige geluidjes en je ziet grote ogen oplichten door de eierschaal. Nu is het is de bedoeling dat het ei uitgebroed wordt. M.a.w. hoe meer aandacht je geeft dmv aanraking en geluid, hoe meer het wezentje zal bewegen en tegen de schaal pikt. Met als hoogtepunt: de geboorte! Zelfs de meest laidback volwassene komt op dat moment nieuwsgierig dichter om de heuglijke gebeurtenis van dichtbij te volgen.

hatchibabies van hatchimals

Toen de speelgoedtrend in 2016 zijn hoogtepunt kende met de klassieke Hatchimals, en het in 2017 opnieuw probeerde met de Hatchimals Surprise (tweeling!), wordt 2018 het jaar van de Hatchimals Babies. De nieuwe Hatchibabies zijn even groot als de klassieke Hatchimals, maar de schattigheidsfactor van ’t beestje is enorm gestegen. Met interactieve accessoires kan je de Hatchibaby een flesje geven, troosten met een rammelaar of z’n kleurrijke vacht borstelen.

Hatchimals vs. Furby en Tamagotchi

Net zoals bij Furby of Tamagotchi kan je de Hatchimal (en ook Hatchibabies) voeden, knuffelen, kietelen en aaien. Je kan het opvoeden en naarmate het beestje ouder wordt, kan je hem ook leren lopen, praten en dansen. Zotter wordt het niet, me dunkt. Wie een licht traumatische ervaring heeft opgelopen bij ’t verzorgen van de befaamde Furby kan ik alvast meegeven: Hatchimals kan je wel degelijk uitschakelen en zullen je kind bijgevolg niet met een boze blik (incl. demonische stem) aanspreken wanneer het aandacht tekort komt. Diegene die dan weer de tragische dood van een Tamagotchi op hun geweten hebben kan ik eveneens geruststellen: de Hatchimal zal niet sterven wanneer uw kind een weekend bij de grootouders spendeert.

review hatchimals baby


Lees ook: Review Crayola Lightboard. Top of flopcadeau?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

  1. Lijkt me leuk. Vooral die uitknop. De dochter heeft een furby van de rommelmarkt en die heeft ons al es ’s nachts wakker gemaakt, creepy…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.