Naar Saarburg met kinderen! Leukste activiteiten en to do’s

gezinsvakantie / familievakantie Saarburg met kinderen

Activiteiten met kinderen in Saarburg

Wij trokken rond Pasen met het gezin naar Duitsland, meerbepaald regio Saarburg. We verbleven op Camping Warsberg en ik deel onze leukste activiteiten met kinderen in de buurt.


De beslissing om dit jaar naar Duitsland te trekken, kwam er na onze positieve ervaring met Luxemburg. De omgeving en natuur sprak ons daar enorm aan, waardoor we beslisten terug te keren naar desbetreffende streek. We vierden Pasen namelijk net over de grens met Luxemburg, in het Duitse Saarburg. Het eerste mooie weekend van 2019 in stijl benut, me dunkt! Oftewel oerechance, want van desbetreffende zomerse temperaturen was nog geen sprake toen ik in februari de boeking valideerde. Wij verbleven in Landal caming Warsberg, maar boekten onze accommodatie via Vacan Soleil.

Omdat het Duitse klimaat erg aanleunt tegen onze Belgische grillen, was’t gokken (eerder hopen) dat we ons eind april al aan een kort mouwke mochten wagen. De temperaturen waarmee we afgelopen weekend verrast werden, overtroffen dus de hoogste verwachtingen.

Algoed dat’t in eigen land even goed vertoeven was en dat u bijgevolg niet persé de grens moest oversteken om te kunnen genieten van de zon op uw snoet. Waarvoor is’t dan wel de moeite om de regio rond Saarburg te ontdekken?

1. Het Baumwipfelpfade

to do met kinderen in Saarburg: Baumwipfelpad Warsberg

Saarburg heeft eindeloze stroken ongerepte natuur. Steile beklimmingen en afdalingen maken het leuk (maar intensief) om hier te wandelen. De bergflanken die dienst doen als wijngaard lagen in april doods bij, maar in de zomer moet het een prachtig zicht zijn.

Het hoogtepunt van die natuur lag voor ons in Mettlach, waar we via het baumwipfelpfade spelenderwijs tot hoog boven de bomen werden geleid. Eenmaal de top bereikt, hadden we een uitgestrekt panoramisch zicht op de Saar en zijn omgeving. Zelfs de kinderen werden er stil van.

2.  Het Roofvogelpark

to do met kinderen in Saarburg: Roofvogelpark / Greifvogel Warsberg

Het roofvogelpark (oftewel Greifvogelpark, in’t Duits) ligt aan de voet van Warsberg en was een wandelroute vanuit ons vakantiepark vlot te bereiken. Na een stevige afdeling van zo’n 3km kwamen we aan bij onze bestemming. Het amateurisme van het kleine park had wel z’n charme. Je kan er verschillende (roof)vogels en boerderijdieren waarnemen, maar ’t is de eigenlijke show waarvoor je komt. Vogels van alle maten en gewichten suizen over het publiek. Hierbij komt een goede wegduik-reflex al eens van pas. Na de show kan je je wandeling verder zetten richting het stadscentrum van Saarburg.

3.   Kano varen op de Saar

Helaas, zelf geen ervaring met het kano varen nabij Saarburg, maar als ik de foldertjes mag geloven: een must do in de regio! De rustige Saar vormt het ideale toneel voor wie zich al kanoënd of peddelend wil verplaatsen.  Maar helaas start het seizoen van kano verhuurders pas eind april, en waren we een paar dagen te vroeg om dit activiteit zelf uit te proberen.

4.   Cultuur opdoen in Trier

to do met kinderen in Saarburg: Trier, Dom

Trier, de oudste stad van Duitsland en amper 20 minuten rijden vanaf de camping op Warsberg. Je kan heel gemakkelijk de wagen parkeren op één van de vele parkings vlakbij de oude binnenstad. We bezochten er de Dom, het amfitheater, de Porta Nigra en dwaalden er uren door de vele winkelstraatjes die de stad rijk is. Om uiteindelijk te eindigen in de prachtige paleistuin.

5.   Volle snelheid van de rodelbaan

to do met kinderen in Saarburg: Rodelbaan, Warsberg

Ongetwijfeld het hoogtepunt van de kinderen: De rodelbaan! Die lag aan de ingang van vakantiepark / camping Warsberg, en vormde de ideale ontspanning na een dagje wandelen. We kochten meteen een 10-beurten kaart en lieten ons aan hoge snelheid van de berg afvliegen. Elke rit een tikkeltje sneller!

Verder heeft Saarburg ook een kabelbaan, die van van de camping naar het stadscentrum brengt, of omgekeerd. Zeer simpel, maar toch een leuke ervaring voor de kinderen.


Q. Ging jij al op reis in Duitsland? Welke omgeving zou je ons nog aanraden?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.