Die keer dat ik ging shoppen voor mijn zoon. #janken

Jules genoot de aflopen weken van een heuse groeispurt. Logisch gevolg: Water in de kelder. ’t Was dus hoog tijd voor deze moeder om de stad in te trekken. Shopke doen, maar niet voor mezelf, d’uh #momlife, weetwel. Ik stapte vol goede moed op de fiets en reed richting de Gentse winkelstraat, op zoek naar een basic jongensjeans in maatje 98. Liefst een jeansbroek met ietwat model, waarbij skinnybroekjes favoriet zijn. Geen hoge eisen, toch?

Let’s do this!

Ik had er goesting in en startte mijn zoektocht bij Zara, waarna ik doorwandelde naar C&A, H&M, Primark en Zeeman op zoek naar een broek voor mijn kleuter. Uiteindelijk sleepte ik mezelf terug naar de fietsenstelplaats. Moedeloos, en het vertrouwen in de mensheid kwijt, want blijkbaar is het vinden van een simpele jeansbroek een hele opgave dezer tijden.

Ondertussen ben ik 3 jaar moeder van een zoon. En ik verbaas me na al die jaren nog steeds over de beperkte keuze in de jongensafdeling. Ligt het aan mij, of is de meisjesafdeling letterlijk drie keer zo groot? Het wordt er van kleins af aan ingedramd, “Gij zijt ne jongen, ge krijgt vier keuzemogelijkheden. That’s it.”

minions

En dan die Minions.

En what’s up met die verschrikkelijke Minionkoppen?! Ben ik werkelijk de enige moeder op deze aardkloot die er een bloedhekel aan heeft? Werkelijk overal zag ik die vreselijke k*tkoppen verschijnen. Blijkbaar kon ik in de (beperkte) jongensafdeling kiezen tussen een Minion of een scheur. Tuurlijk, want ook in de kinderafdeling introduceren ze de kapotte broeken als nieuwe modetrend. Ik kan u zeggen, beste kindermodeontwerper, geef een niet-kapotte jeans aan mijn zoon en binnen de maand maakt hij er zelf een ripped jeans van. Ik heb uw hulp daar niet voor nodig.

Mijn trip naar het stadscentrum was een waste of time. Ik kwam vruchteloos terug van mijn queeste naar een jongensbroek en droomde die nacht van Minions die de wereld overnamen. Ver-schri-kke-lijk.

“Weet je wat ik zie, als ik gedronken heb? Overal minions… zoveel minions om mij héééééén.”

*Einde klaagzang*

Q. Waar, oh waar vind ik nog deftige (lange) jeansbroeken voor mijn kleuter? 


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


14 Comments

  • Ik koop regelmatig online bij Next en La Redoute, maar heb al enkele keren een miskoop gehad qua jeansbroeken. Kvind het moeilijk om de maat correct in te schatten en je ziet niet goed hoe het valt.

   Leggingskes, shirts en zelfs jassen koop ik er wel regelmatig. Maar jongensjeans valt vaak te groot uit :(.

   • Ik koop die inderdaad ook altijd een maatje kleiner. Als een broekje 92-98 is mag je er vanuit gaan dat die valt als een ruime 98.

  • Ik zou inderdaad JBC wat vaker moeten proberen.
   Het ligt nogal buiten de stad, waardoor we er weinig gaan (enkel tijdens de solden, eigenlijk), maar ze hebben er ontzettend leuke kleertjes hé!

   Dankjewel voor de tip!

 1. Ik begrijp je volledig! Toen ik zwanger was van Astor was ik vaak zo kwaad.. Al die meisjesmama’s met hun hopen keuze en ik was beperkt tot een mini-hoekje in de winkel. Ondertussen ben ik het wel gewoon en heeft het ook zo zijn voordelen 😀 ik ben snel rond met shoppen voor hem. Hier haal ik jeans bij Next, Zara (online bestellen, dan is er veel meer keuze!) en JBC.

  • Oh is er echt meer keuze in de webshop van Zara?! Wist ik niet!
   Nog 3w op de tanden bijten en dan de Zarawebshop leegkopen tijdens de solden, da’s mijn plan 😀

 2. Jeans gewoon in de h&m, maar ik koop heel veel van mijn gerief online in de solden; 4FF, Alba, Maxomorra,… hebben de meest geweldige kleren voor jongens. In Gent heb je ook vaak outletverkoop van Hello Josephine. En ja, het kost een flinke noot meer dan een 5 euro broekje van de H&M maar het is ook wel een pak duurzamer. En af en toe koop ik broeken uit de meisjescollectie van de H&M trouwens, er zijn er heus wel zonder roze strikjes op 😉 Mijn 4,5jarige loopt er doorgaans behoorlijk fleurig bij. Die Minions tot slotte, daar ontsnappen we thuis niet aan, zowel zoon als dochter willen alles hebben waar er 1tje opstaat…

  • Awel … ik heb ook staan kijken naar de meisjesbroeken in H&M. Er waren indd een aantal modellen dat’k me afvroeg “dit is toch duidelijk unisex..” maar uiteindelijk niet gekocht.

   Thx voor de tip van Hello Josephine, trouwens. Ik had nog nooit van de winkel gehoord, maar de merken spreekt me zeker aan! Volgende keer dat je zo’n outlet ziet, mag je me zeker op de hoogte brengen ;).

  • Aaah meisjes zijn een luxe als’t op shoppen aankomt (Althans, als ze jong zijn, want eens ze ouder worden, kiezen ze liever ZELUF hun kleren… Helaas komen hier niet altijd de beste combinaties uit. Hahaha)

 3. Jij beschrijft mijn gevoel perfect. Ik heb een tweeling, 2 jongens. Ik loop al sinds mijn zwangerschap gefrustreerd rond vanwege het gebrek aan keuze en de overdaad bij de meisjesafdeling.
  Laatst kocht ik enkele jeansbroekjes van noppies (online bij zalando, gratis retour enal..), daar ben ik wel tevreden over. Jbc heeft ook vaak skinny modellen, maar die passen mijn boys niet zo. Ook online trouwens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.