Wij gingen de sneeuw opzoeken in Spa #fotoverslag

Sneeuw! Eindelijk sneeuw! Maar laten we wel wezen: de waterige drets waarmee we ons in Gent content moesten stellen, kon mijn kinderen niet bepaald enthousiasmeren. Ik versta dat, en daarom trokken wij met ons gezin dagje richting naar de Ardennen. Op zoek naar echte diepe kwaliteitssneeuw. Wij trokken hiervoor naar een sneeuwpiste in Spa (Luik),  op ongeveer 2u rijden vanuit Gent. Gezien de afstand perfect te doen als daguitstap met twee jonge kinderen op de achterbank.

De kinderen daalden meermaals in sneltempo de berg af met hun slee en hielden een heus sneeuwballengevecht. ‘T zal u niet verbazen dat ook de ouders veel plezier beleefden.  Opwarmen (én drogen) deden we met een warme chocomelk in de charmante berghut. Alixe was die dag niet volledig zichzelf (wat later die dag buikgriep bleek te zijn), maar Jules vond de diepe sneeuw fan-tas-tisch en liet zich volledig gaan!

Spa is zeker een aanrader als je een winterse daguitstap wilt plannen met jonge kinderen. Niet onbelangrijk: op verschillende websites kan je een webcam of livestream raadplegen om te zien of er sneeuw ligt, en hoeveel. Kwestie dat’t de moeite is voor je daadwerkelijk aan de lange rit begint. ‘T zou zonde zijn dat je er aankomt en diezelfde drets aantreft.

Ski club en sleeën met kinderen in spa

diepe sneeuw in Belgie voor jonge kinderen, Ski club van Spa met de slee

ski en slee piste met kinderen in Belgie Ski en slee club van Spa met kleine kinderen

diepe sneeuw in Belgie voor jonge kinderen, Ski club van Spa met de slee

diepe sneeuw in Belgie voor jonge kinderen, Ski club van Spa met de slee


[wdi_feed id=”2″]


2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.