Erop uit: De Spiekpieten in Fort Napoleon, Oostende

Spiekpietjes in Fort Napoleon Oostende

En terwijl ik een verlengd weekend in Amsterdam doorbracht, organiseerde Matthijs een weekendje in Oostende met de kinderen. Want net zoals vorig jaar loopt momenteel een interactieve expo over de Spiekpieten in Fort Napoleon. Meer zelfs, wegens succes is de expo deze winter zowel in Antwerpen als in Oostende te bezichtigen.

De spiekpietjes. Wie zijn ze? Wat doen ze?

Elk jaar bij het vallen van de bladeren verstoppen de Spiekpietjes zich op de gekste plaatsen in huis. Als je goed oplet, kan er misschien wel eentje spotten. Spiekpietjes lijken op gewone Pieten maar zijn veel kleiner. De opdracht van de kleine helpertjes bestaat eruit om de kinderen in de gaten te houden. Zij zoeken uit wie er lief is geweest en wat er op de verlanglijstjes van de kinderen staat. M.a.w. ontzettend belangrijke informatie die ze dan doorsluizen naar ‘t goedheiligman in Spanje.

activiteiten aan zee: expo spiekpieten in Fort Napoleon, Oostende

Maar dus, over de spiekpieten in Fort Napoleon.

In de Oostendse duinen, meerbepaald in Fort Napoleon kan je tot en met 8 januari de interactieve expo over de hoegenaamde spiekpietjes bewonderen. A.d.h.v. prachtige tekeningen worden de kinderen meegenomen in het verhaal van spiekpietjes. Ze worden hierbij bijgestaan door het luisterverhaal van Pieter Embrechts.

audioverhaal voor kinderen over de spiekpietjes in nood in Fort Napoleon Na het verhaal mogen de kinderen zelf aan de slag. De spiekpieten hebben zich in Fort Napoleon verstopt en de kinderen krijgen de opdracht zo veel mogelijk spiekpietjes te ontdekken. Een erg leuk avontuur in de sfeer van het indrukwekkende Oostendse fort.

Na het (audio)verhaal en de zoektocht is er tijd voor ontspanning. De kinderen kunnen zich laten gaan op een gigantisch krijtbord en er liggen tal van kleurplaten van Sinterklaas en zijn (spiek)pieten.

De Spiekpieten in Fort Napoleon zijn een absolute aanrader voor iedereen die een leuke activiteit zoekt tijdens de eindejaarsperiode!


Praktisch

Op woensdag, zaterdag en zondag kan je de expo bezoeken tot 17u00. Tijdens de kerstvakantie en op feestdagen kan je er alle dagen terecht vanaf 10u00. Bezoek hier de officiële website voor prijzen en meer.

Sinterklaas activiteit met de spiekpieten in Fort Napoleon OostendeZie jij hem liggen? Rechtbovenop de schouw

Spiekpietjes in nood, Fort Napoleon Oostende


One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.