Ik presenteer u: Mijn top 5 Vlaamse mamablogs!

U zou het ons misschien niet meegeven, maar ’t bloggen blijft een wereldje apart. Geen gemakkelijk klimaat, durf ik ook wel zeggen. Wat er voor de buitenwereld ontzettend simpel uitziet, vraagt energie, doorzetting en tijd. ’T is een eer deel te mogen uitmaken van de Vlaamse bloggers community en de mooie vriendschappen die het met zich meebracht, neem ik ten harte. ’T Is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Je speelt met statistieken, deadlines, verwachtingen en ik ervaar een continue druk om te presteren (oftewel publiceren). Draai daar nog wat roddels en bitchfaces door en ge hebt de cocktail wat men noemt: bloggen.

Binnen de niche van ’t ouderschap zijn er een paar bloggers die ik oprecht een warm hart toedraag. Zij die zich niet laten opjutten en vooral zichzelf blijven. ’T Zijn er slechts een handvol waarbij ik quasi elk verschenen artikel heb gelezen, en ik deel deze vijf bloggers hier graag.

Ik presenteer u: Mijn top 5 Vlaamse mamablogs!

1. Liesellove

Liesellove, kortweg Lies mag de spits afbijten. Ze slaagt er telkens in om op een eerlijke manier haar gedachten of visie binnen ’t moederschap neer te schrijven. Met een lach, maar evengoed met een traan. Als ze nog niet in je shortlist staat? Snel effe toevoegen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lies 🌿 Mom Blogger 🌿 (@liesellove.be) op


2. Exploring Life

We zien elkaar (veel te) weinig, toch ben Jessica als een goede vriendin gaan beschouwen. Haar positivisme en de manier hoe ze met ’t moederschap omgaat, daar kan ik van leren. De topics die ze aanhaalt op haar blog ‘Exploring Life‘ boeien me telkens opnieuw.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Exploring Life (@jessicanobels) op


3. Vaderklap

De enige in ’t lijstje van vijf die ik nog niet persoonlijk ontmoet heb. De mannen van Vaderklap, met name: Pieter en Dimitri geven op hun blog een zicht achter de schermen als vader. Zonder schroom kaarten ze gevoelige onderwerpen aan, waarbij ze erin slagen de meligheid telkens weg te spoelen met een dosis sarcasme en humor. Naast goeie teksten ook steeds prachtige ondersteunende foto’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vaderklap (@vaderklap) op


4. Mamavanvijf

De blog waarmee het voor mij allemaal begon. Anne en haar kleurrijke vijfkoppige kroost hebben het bloggersvuur bij mij aangewakkerd. Haar blog en de foto’s die ze erop deelt, geven mij een instant vrolijk gevoel. Met leuke knutsels en recepten, inspireert ze me telkens opnieuw.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anne Cornut (@mamavanvijf) op


5. Leuke wereld

De naam dekt de lading: Lobke’s leuke wereld staat voor creativiteit en kleur: kortom leuke dingen. Haar artikels geven me energie en goesting om te doen. Ik durf wedden dat ook jij er leuke DIY’s of uitstapjes kan uithalen. Kom dat zien, kom dat zien!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lobke 🌈 Leuke Wereld 🌈 (@mamalobke) op


Q. Welke Vlaamse mamablogs lees jij ’t liefst?


2 Comments

  1. Voor mij was het Lobke waardoor ik begonnen ben met mijn blog. 🙂 Het geroddel is heel herkenbaar. Maar ik laat me wél opjutten hahaha. Ik trek me alles veel te hard aan. Liefssss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.