Uit eten met kinderen: Casa del locos – Destelbergen

kindvriendelijk mexicaans restaurant in Gent: Casa del Locos

In mijn artikel “Op restaurant met kinderen” kon je lezen dat ik me soms geneer wanneer ik op restaurant ga met mijn nageslacht. Ik wil de andere restaurantgangers niet storen met kinderlijk gekrijs of ouderlijk gecommandeer, maar ik ga mijn baby en peuter ook niet buiten aan de paal binden wanneer de situatie zich voordoet dat we tijdens het weekend op restaurant belanden.

Ik ging dus op zoek naar kindvriendelijke restaurants. Een restaurant waar je gezellig en kwalitatief goed kan eten, maar waar je ook welkom bent met kinderen. Een restaurant waar je geen kip-appelmoes-friet op de kidsmenu terugvindt, maar gewone gerechten op kindermaat.

Voor de kinderen in ’t spel kwamen vertoefden Matthijs en ik regelmatig op restaurant, soms in koppel, soms met vrienden. Ik kon er echt van genieten, nieuwe gerechten uitproberen, geen kookstress en geen afwas.

Restaurantbezoeken komen minder voor, maar zaterdag had ik er nog eens zin in. Lekker gaan eten en de kinderen mochten mee. We waren dus op zoek naar een kindvriendelijk restaurant regio Gent. Ik plaatste een oproep op Facebook en ik zag Casa del Locos enkele keren verschijnen.

Doen we!


About Food

Verwacht u in Casa del Locos niet aan een hoogstaande keuken. Eerder een typisch Vlaams eetcafé waar je lekker kan eten in een leuk interieur. No-nonsense op je bord, maar waar voor je geld.

Casa del Locos heeft een uitgebreide menukaart met gevarieerde gerechten. Al ligt de focus vooral op Mexicaanse specialiteiten zijnde enchillada, taco, fajita en chili con carne.

Ik waagde me aan de fajita met kip die me heerlijk beviel. Het vlees was sappig en werd geserveerd op een hete gietijzeren plaat. Enkel spijtig dat de guacamole niet vers was. Matthijs waagde zich aan enchillada met kip en was uiterst tevreden!

Ik vond het erg aangenaam dat er voldoende baby- en kinderstoelen aanwezig waren, waardoor zowel Jules als Alixe mee aan tafel konden schuiven. Alixe smikkelde mee van tortilla zonder meer, en Jules kreeg een portie fishsticks met appelmoes en frietjes. Ik betrap me erop dat ik graag op veilig speel wanneer ik voor Jules bestel. Not good!


About Kids

Ik ervoer Casa del Locos als uiterst kindvriendelijk. We kozen een tafel vlakbij de speelhoek zodat we Jules van op onze plaats in de gaten konden houden. Het risico was natuurlijk dat we ons deze tafelkeuze serieus konden beklagen eens het drukker werd. Gelukkig was dit niet het geval. Integendeel, Jules had een knap vriendinnetje van 3 jaar en twee mannelijke babysits van 8 jaar die hem maar al te graag in de gaten hielden.

Ik citeer: “papa van Jules, Jules is héél braaf hoor!”

Ik moet toegeven, we zaten daar uitermate op ons gemak. We konden zonder stemverheffing ons gesprek voeren en desondanks de kinderen die er speelden, was het erg rustig. Dit, laten we eerlijk zijn, was een enorm verschil met restaurant Etna. (Weet je nog? We moesten Jules wegtrekken uit de speelruimte omdat hij er praktisch vertrappeld werd)

Casa del Locos, ons zie je zeker-en-vast terug!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock


[wdi_feed id=”2″]


 

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.