Onze zolderrenovatie: in 8 weken van niets naar iets (en wàt voor iets!)

zolderrenovatie kinderen

Toen we 4 jaar geleden ons huis kochten, was er geen sprake van verdere gezinsuitbreiding. De kinderen waren op dat moment zelfstandige kleuters en we genoten volop van de herwonnen vrijheid. Dat we een huis kochten met vier ruime slaapkamers had dus weinig te maken met verdere toekomstplannen. Zelfs met onze overschot aan ruimte, kozen we ervoor Jules en Alixe samen te laten slapen. Voor de gezelligheid en zolang ze er zelf plezier aan hadden.

Tot we vorig jaar besloten om nog eens zot te doen. “Hoe heerlijk zou het zijn om nog een kleintje te hebben. Een laatste. Ons dessertje.” En zo geschiedde. Luttele weken later had ik al een positieve test in de hand. Let’s do this!

De kamerindeling werd herbekeken

Met ons nieuw gezinslid in aantocht + Jules en Alixe die beiden genot zouden hebben van hun eigen ruimte, werd de huidige kamerindeling herbekeken. Al snel werd duidelijk dat de zolder (die dienst deed als grote speelkamer) voldoende ruimte bood om twee volwaardige slaapkamers neer te poten. Er zou een grondige verbouwing aan vooraf gaan. We gingen van 4 naar 5 (slaap)kamers, maar dit zorgde ervoor dat de bureau (een ware luxe in tijden van thuiswerk) zijn functie kon behouden.

We lieten een plan uittekenen en den trein was vertrokken. Jules en Alixe zouden naar de twee nieuwe slaapkamers op zolder verhuizen en Remi (die toen nog vrolijk in de buik rondzwom) zou op termijn dan de huidige kinderkamer in gebruik nemen. Strak plan.

Zolderrenovatie en hoogzwanger

zolderrenovatie verbouwing asbest onderdak

In januari gingen de zolderrenovatie van start. Ik was op dat moment 32 weken zwanger en zag met lede ogen hoe het volledige dak gestript werd. Het asbesthoudende onderdak werd verwijderd, de dakpannen werden vernieuwd, er kwam 24 cm isolatie en grote veluxen om de ruimtes van licht te voorzien. Ik was hoogzwanger en leefde in ’t stof en lawaai. Niet ideaal, maar ’t ging vooruit. Het ging verbazend goed vooruit. Er werden aan sneltempo muren opgemetseld, gyproc geplaatst alsook meters elektriciteit, leidingen, vloer. Acht weken later was de klus geklaard. Op 23 februari werd het volledige huis gepoetst en stofvrij gemaakt. 37 weken zwanger en klaar voor de komst van de baby. Nog geen 24u nadat de laatste werkman de deur hier achter zich dichttrok, is Remi geboren. Van een timing gesproken!

De werkmannen hun job zat erop, en nu was’t aan ons. Tussen Remi’s dutjes door werd er duchtig geschilderd, behangen en laminaat gelegd. Al beperkte mijn inbreng zich vooral tot de inrichting, en laat dat nu net the fun part zijn. Een hippe print tegen de muur, vrolijk nieuw beddengoed van Snurk, een leuke kast als central piece en enkele hebbedingetjes erop. Ik liet me volledig gaan!

resultaat zolderrenovatie jongenskamer
resultaat verbouwing zolder kinderkamer
resultaat zolderrenovatie jongenskamer
resultaat zolderrenovatie kinderkamer
resultaat zolderrenovatie kinderkamer
resultaat zolderrenovatie kinderkamer
resultaat verbouwing zolder kinderkamer

Ondertussen zijn de kamers zo’n drie maanden in gebruik, en kunnen we besluiten dat het de verbouwing volledig waard was!

Details: 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.