Verjaardagsfeest editie 2019: hoera voor Jules en Alixe

verjaardagsfeest bedanking smartphoto

Afgelopen weekend werden vrienden en familie uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van Jules en Alixe. Omdat de verjaardagen van onze kinderen dicht bij elkaar liggen, kiezen we ervoor om een gezamenlijk feest te geven voor broer en zus. Eén groot verjaardagsfeest met veel toeters en bellen. Dat ik plezier en energie haal uit ’t organiseren van zo’n feest, zal ook wel te maken hebben met de proportie dat het elk jaar aanneemt. Editie 2019 was er een met twee springkastelen en een zelfgemaakte stapeltaart vol rood fruit voor maar liefst 45 personen!

In tegenstelling tot de vorige verjaardagsedities ging ik dit keer niet voor een tastbaar thema, maar eerder voor een sfeer en kleurenpalet. De uitnodiging met aquarel verfvlekken was hier een eerste aanzet, en de lijn werd doorgetrokken naar labels op de gepersonaliseerde waterflesjes en bedankingszakjes van Smartphoto met homemade granola.

verjaardagsfeest stapeltaart zelf maken

Sponsen in plaats van waterballonnen

’T Was een heerlijke dag en de zon liet zich van z’n beste kant zien. De waterballonnen die vorig jaar een groot succes waren, werden dit keer vervangen door een meer ecologisch verantwoord alternatief: sponsen! Met het grote voordeel: een spons springt niet kapot, dus kan je steeds opnieuw vullen en afvuren.

Ik kocht grote sponsen bij Action en knipte deze in 6 kleine sponsjes. Het kwam me goedkoper uit, is beter voor het milieu én we hebben er een hele namiddag genot van gehad. win-win-win.

Gastenboek, maar dan anders.

Alle aanwezigen mochten bij het afscheid hun in-verf-gedopte vingerafdruk achterlaten en op die manier meebouwen aan een kleurrijke ballonnentekening voor Jules en Alixe. Bij elke vingerafdruk noteerde ik uiteraard ook de naam. De afbeelding vond ik op Pinterest en werd afgedrukt op A3-formaat. De mooie herinnering aan de kinderen hun feest heeft ondertussen een plekje aan de muur gekregen in de speelkamer.

bohemian verjaardagsfeestje tuin

Lees ook: vier originele alternatieven voor het klassiek verjaardagsfeest


2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.