De Kerstdagen door de ogen van een vierjarige

vtech action cam kinderfototoestel

Op Kerstavond kreeg onze vierjarige zoon een Vtech Action Cam cadeau. “Laat kleine avonturiers toe hun eigen foto’s en video’s te maken”, probeerde de reclameboodschap me te overtuigen, dus ik was razend benieuwd. Punt is, mijn kinderen groeien op in een wereld van camera’s. Belangrijke en minder belangrijke momenten worden continu op beeld vastgelegd. Het feit dat hun moeder blogt, staat hier trouwens volledig los van.

We leven nu eenmaal op in een tijdperk waarbij het allemaal voor handen ligt. De baby was amper enkele uren oud toen we met onze gsm (of in het beste geval: kwalitatief fototoestel) boven de wieg hingen. Met de smartphone in de hand filmden we de eerste stapjes, woordjes en veel meer.

Hoe raar het ook klinkt, voor de kinderen is het de normaalste zaak dat er geregeld een lens op hen gericht staat. Of ze nu hun nieuwjaarsbrief voorlezen, een schooldansje opvoeren, of spontaan een liedje zingen aan de ontbijttafel. De kans is groot dat er iemand het hele gebeuren vastlegt.

Ik merkte dan ook dat bij mijn kinderen de interesse groeide om zelf achter de camera plaats te nemen en deze kiekjes te maken. Dat uitte zich dan in fotoshoots tussen broer en zus waarbij de smartphone van papa alles nauwkeurig vastlegde. Al is een smartphone van € 500,00 niet meteen iets waar je een vierjarige kleuter graag mee ziet spelen.

Vtech Action Cam

Anderzijds vond ik het fantastisch om a.d.h.v. enkele foto’s of filmpjes te zien hoe de kinderen hun dag ervaren hadden. Waar ging hun verwondering naartoe? Wat viel hen op? Welke momenten willen ze graag op beeld vastleggen en bewaren voor later? Daarom leek de Vtech Action Cam het ideale kerstgeschenk. Een klein compact cameraatje speciaal op kindermaat. Met enkele simpele functies en leuke effecten leggen ze hun dag vast. Jules kreeg zijn fototoestelletje op kerstavond en heeft er de afgelopen dagen enkele leuke beelden mee vastgelegd. De kerstdagen door de ogen van een vierjarige, kijk je mee?!

cadeau 4 jaar Vtech action cam

100_0081

100_0184

100_0503

100_0597

100_0720

100_0746

4 Comments

    • Haha, de kwaliteit doet me een beetje denken aan mijn eerste gsm met camera. Zo’n 10 jaar geleden 😀

      Persoonlijk vind ik de kwaliteit nog redelijk meevallen voor een van kindertoestelletje 50 euro. De bovenstaande foto’s zijn vaak getrokken in slechte omstandigheden (donker, bewogen, … ). Mijn zoon heeft namelijk de neiging om de foto te trekken, en nog voor de knop goed en wel ingedrukt is, trekt hij de camera alweer weg :’).

      Maar ik als ik bijvoorbeeld een foto trek met zijn cameraatje, en hierbij rekening hou met de lichtinval + de camera mooi stil hou.. is de kwaliteit redelijk goed.

  1. Wat een leuk cadeau! Ik denk dat mijn Bubbel dat ook geweldig zou vinden. En hij heeft leuke foto’s gemaakt! Die van mij maakt allemaal oncharmante close-ups!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.