Weekendje weg: Center Parcs De Vossemeren!

Center Parcs De Vossemeren met kinderen: activiteiten in discovery bay

Weekendje weg: Center Parcs De Vossemeren!

Om de vijfde verjaardag van Jules te vieren, kregen we via één van de blogcontacten een weekendje Centerparcs gesponsord. Onder ’t motto ‘echt even samen’ besloten we dat weekend dan ook optimaal te benutten. Omdat ik me ervan bewust ben dat de dagelijkse rush geen goede basis vormt voor onze kinderen.

Het leven is een race tegen de klok, waarbij we continu van hot naar her rennen. Van school naar ’t werk, tussendoor nog eens een zwemles meepikken en boodschappen doen. Zelfs de maaltijden verlopen (tot mijn grote spijt) vaak onder te grote tijdsdruk.

#zegjategenwatertoedoet

Bij huize Depret staat de 2 woordzin ‘doe voort’, continu nu repeat. Pas wanneer je zo’n pauze-weekend inlast, besef je in wat voor ratrace we ons bevinden. Waarom moeten we ons continu haasten? Waarom kunnen we niet net zoals ons kinderen onze tijd nemen. Probeer het als een schoonheid te zien dat ze zich niet laten opjagen. Dat ze zich kalm kunnen houden terwijl wij hen vanop de zijlijn continu aansporen om sneller te gaan.

Probeer wat vaker te luisteren en mee te gaan in de bewondering en verwondering van kinderen. Sta stil bij hoe vaak ze ‘nee’ horen, en probeer die nee om te zetten naar een ja. Ik ben ervan overtuigd, er zal een volledig nieuwe wereld opengaan.

Net daarom zeiden wij ja tegen een weekend Center Parcs De Vossemeren. We zeiden ook ja tegen Alixe die persé lasagne met frieten wou, én ik zei zelfs ja toen mijn zoon voor de 4658ste keer de wildwaterbaan wou afgaan.

34319676_10155933649964051_4979299656635777024_o

Ik ben ervan overtuigd dat een kind enorm veel positieve energie haalt uit dergelijke gezinsvakanties. ‘K durf zelfs stellen dat het hen meer plezier doet dan een materialistisch cadeau.

Wat maakt een Center Parcs vakantie zo leuk?

Wie me vijf jaar geleden verteld had dat ik weekends ging spenderen in Center Parcs, had ik eens goed uitgelachen. Less did I know. Het afgelopen jaar boekte ik maar liefst twee weekends in het bekende vakantiepark. En wel om deze redenen:

Zwemmen, du’h!

Ga je naar Centerparcs, dan ga je in eerste instantie voor de Aqua Mundo. Het subtropisch zwembad is een waterparadijs voor jong en oud. Het is een ware luxe dat de kinderen op een leeftijd gekomen zijn waarbij je ze al eens kan meenemen op een glijbaan of wildwaterbaan. Om vervolgens met z’n vieren te bekomen in het bubbelbad.

Centerparcs Vossemeren

Tal van activiteiten

Ook naast het zwemmen zijn er tal van activiteiten in het park. Center Parcs De Vossemeren staat o.a. bekend om zijn aanbod watersporten. Zelf gingen we met de waterfietsen het meer op, maar ook kajakken, waterskiën en zelfs een ritje op de bananenboot behoort tot de mogelijkheden.

Wie het liever rustig aan doet, kan een bezoekje brengen aan de kinderboerderij of stap binnen in de prachtige indoor piratenspeeltuin van Discovery Bay.  ’S Avonds zetten de enthousiaste animatoren dan weer alles in ’t werk om de kleintjes te amuseren.

Centerparcs De Vossemeren Discovery bay

De groene omgeving

Vooral de prachtige groene omgeving was voor mij een totale verrassing. Je bevindt je midden in de natuur, omgeven door honderden hectaren bos en verschillende wilde dieren, zoals eenden, eekhoorns, ganzen en zelfs herten.

kinderboerderij Center Parcs De Vossemeren

Last but not least: comfort

Overnachten in Centerparcs kan op allerhande manieren. Van eenvoudig tot luxueus. Wij kozen voor gemak en rust, m.a.w. een VIP-cottage vlakbij de Market Dome. Inclusief vaatwasmachine, opgemaakte bedden, een handdoekenpakket, sauna én bubbelbad.

Wie het liever wat exclusiever ziet, kan ook overnachten in een woonboot, tent of boomhut.

34371610_10155933634229051_8666130915308601344_o


Kortom, wij hadden een fantastisch weekend in Centerparcs Vossemeren!
Ging je er al?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]


2 Comments

  1. M’n dochter van 5 is wandelende reclame voor Center Parcs. Ze kan er niet over zwijgen, ze kan er nacht na nacht over dromen, ze kan er tekeningen van maken, ze kan de effectieve reclame op tv van seconde 1 herkennen,… En dan vertel ik nog niets over de momenten dat we daar zijn. Het kind leeft elke keer weer op ? En wij ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.