Welke cadeau’s brengt de Sint bij ons?

Volgende week is het zover: Sinterklaas is jarig en deelt cadeautjes uit bij de kinderen. Jules en Alixe zitten elke avond trouw op post voor een nieuwe aflevering van Dag Sinterklaas, en zijn enorm onder de indruk van het hele gebeuren. De brieven zijn geschreven, tekeningen en verlanglijstjes zijn gemaakt, en liggen reeds te wachten in de schouw. Wat de kinderen niet weten is dat op zolder al een heleboel cadeaus voor hen klaarliggen.

Ik deel met jullie enkele Sinterklaas cadeau’s wij kozen Jules en Alixe:

Afbeeldingsresultaat voor telegeleide auto lidl

1.     Telegeleide auto

Het stond met stip op nummer 1 het verlanglijstje van mijn vierjarige zoon. Een jeep met afstandsbediening. Elke keer hij een speelgoedboekje in handen krijgt, gaat hij op zoek naar de telegeleide auto’s. Zo’n telegeleide auto heb je in alle mogelijke maten, kleuren en prijsklasses. Voor jong en oud, want blijkbaar zijn er ook veel volwassenen die graag met een auto op afstandsbediening rondrijden.

Wij kozen voor een telegeleide jeep van Lidl. (wist je trouwens dat ze super leuk speelgoed hebben bij Lidl, waaronder merken als LEGO en Barbie, maar ook erg mooi houten speelgoed voor een klein prijsje!). Hou bij de online webshop van Lidl wel rekening met iets langere levertermijn, dus wie voor Sinterklaas nog wilt bestellen doet het best zo snel mogelijk.

Afbeeldingsresultaat voor playmobil adventskalender

2.     Playmobil

Eveneens een klassieker bij huize Depret-Meire: Playmobil! Op zowat elke cadeaugelegenheid krijgen de kinderen een speelset van Playmobil. Het maakt hen hierbij niet uit of het om een kleine of grote doos gaat. Al is het maar een klein figuur of attribuut dat ze aan hun collectie mogen toevoegen, ze zijn dolenthousiast. Net daarom koos ik voor een adventkalender van Playmobil. Waarbij ze elke dag, een geschenkje mogen uitpakken dat aanvult op het vorige. (al weet ik begod niet of ze het concept gaan begrijpen waarbij ze niet in één keer het hele cadeau mogen uitpakken. Dat wordt ongetwijfeld spannend.)Afbeeldingsresultaat voor tip toi wereldatlas

3.     Tip Toi – Wereldatlas

Tip-Toi zegt u waarschijnlijk weinig, Ravensburger dan weer wel (dat hoop ik althans). Ravensburger is één van de marktleiders binnen educatieve gezelschapsspelen en puzzels. Ik denk dat we als kind allemaal puzzels van het Duitse Ravensburger in huis hadden, niet? Ook Ravensburger is net zoals ons niet in de jaren 90 blijven hangen en kwam sinds kort met TipToi op de markt.

Wanneer je met de pen op een tekening of symbool ‘tipt’ krijg je geluiden te horen. Hetzij een liedje, een weetje, een anekdote of gewoon de naam van het land. Jules is enorm leergierig en vooral landen (en talen) houden heb tegenwoordig bezig. Het ding zit nog in de doos, maar ik weet nu al dat het een hit zal worden!

Wij kozen voor de wereldatlas, maar je hebt uiteraard verschillende uitgaves waaronder de kinderboerderij, dino’s en zelfs StarWars!  De TipToi boeken zijn vanaf 4 jaar.

Afbeeldingsresultaat voor dessineo intertoys

4.     Tekenmachine

Tot slot krijgt Alixe een tekenmachine. Het meisje tekent enorm graag en doet haar best de perfectie na te streven op papier. Daarom brengt de Sint haar een Dessineo van Jumbo. Tussen ons gezegd en gezwegen: voor bijna de helft van de prijs heb je bij Lidl een gelijkaardig product. (Al zag ik dat zelf te laat). Concreet: a.d.h.v. eenvoudige vormen zoals een cirkel, driehoek of vierkant leert je kind stap voor stap een personage maken. Vanaf 4 jaar, staat op de doos van Jumbo, maar mijn driejarige dochter kan dat! Nah!


Q. Nu ben ik benieuwd. Wat brengt de Sint bij jullie?


Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


10 Comments

  1. Die Dessineo en die Tip Toi heb ik al op het verlanglijstje van mijn zoon gezet. Ziet er heel leuk uit. Voor onze zoon (die 4 wordt in december) hebben we een racebaan van Cars en een tweedehandse step. Onze dochter van anderhalf krijgt een Ark van Noah die dierengeluidjes en muziekjes maakt een een tweedehands poppenbedje dat ik herschilderde. Binnenkort op mijn blog!

  2. Leuke items! Ik moet eerlijk bekennen dat we nog geen idee hebben wat we gaan kopen, haha. Zal wellicht iets met lego worden en een leuk boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.