Wentelteefjes met vers fruit: gezond zondigen met kinderen

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is je peuter goed te laten eten. Het is best frustrerend wanneer je je best doet om een verse, gezonde én bovendien lekkere maaltijd te prepareren, die mijnheer de peuter dan gewoon nee-schuddend opzij duwt. Hij eet nog liever een hele dag niks dan te proeven van mijn kookkunsten.


Gisteren wierp ik een blik op mijn ijskast om te constateren dat we weinig eetbaars in huis hadden. Althans niet voldoende om een volwaardig avondmaal op tafel te toveren.

Tot ik een nostalgische ingave kreeg: Wentelteefjes met fruit

Wentelteefjes met vers fruit. Gezond zondigen met kinderen adhv dit recept

Ingrediënten

  • Oud brood (liefst wit)
  • 3 eieren
  • Scheutje melk
  • Snuifje kaneel
  • Vers fruit

Bereidingswijze

  1. Meng de eieren met het scheutje melk en voeg kaneel naar smaak toe.
  2. Sop een sneedje brood in het eierenmengel tot de boterham sponsig wordt
  3. Smelt boter in de pan en bak de boterham af
  4. Serveer met vers fruit naar keuze

 

Wist je dat wentelteefjes (ook bekend als French Toasts) in veel landen als ontbijt gegeten wordt? Het zou me persoonlijk toch te zwaar vallen in de ochtend. Het lijkt me eerder perfect als late lunch of vieruurtje.

Het was de allereerste keer dat Jules en Alixe wentelteefjes mochten proeven, en ik heb zo’n flauw vermoeden dat dit zoet broodgerechtje vaker op tafel zal verschijnen! Minstens even lekker als pannenkoeken en dubbel zo snel geserveerd.

– Smakelijk!


Dit vinden Jules & Alixe ook lekker:


2 Comments

  1. Ik vind het er heerlijk uit zien! Het lijkt me alleen best een gedoe om ’s ochtends helemaal te moeten klaarmaken. Een boterham smeren is dan toch wel makkelijker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.