Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is je peuter goed te laten eten. Het is best frustrerend wanneer je je best doet om een verse, gezonde én bovendien lekkere maaltijd te prepareren, die mijnheer de peuter dan gewoon nee-schuddend opzij duwt. Hij eet nog liever een hele dag niks dan te proeven van mijn kookkunsten.
Gisteren wierp ik een blik op mijn ijskast om te constateren dat we weinig eetbaars in huis hadden. Althans niet voldoende om een volwaardig avondmaal op tafel te toveren.
Tot ik een nostalgische ingave kreeg: Wentelteefjes met fruit
Ingrediënten
- Oud brood (liefst wit)
- 3 eieren
- Scheutje melk
- Snuifje kaneel
- Vers fruit
Bereidingswijze
- Meng de eieren met het scheutje melk en voeg kaneel naar smaak toe.
- Sop een sneedje brood in het eierenmengel tot de boterham sponsig wordt
- Smelt boter in de pan en bak de boterham af
- Serveer met vers fruit naar keuze
Wist je dat wentelteefjes (ook bekend als French Toasts) in veel landen als ontbijt gegeten wordt? Het zou me persoonlijk toch te zwaar vallen in de ochtend. Het lijkt me eerder perfect als late lunch of vieruurtje.
Het was de allereerste keer dat Jules en Alixe wentelteefjes mochten proeven, en ik heb zo’n flauw vermoeden dat dit zoet broodgerechtje vaker op tafel zal verschijnen! Minstens even lekker als pannenkoeken en dubbel zo snel geserveerd.
– Smakelijk!
Dit vinden Jules & Alixe ook lekker:
- My Kids’ Favorite Food – Tagliatelle met spinazie, ricotta en zalm
- My Kids’ Favorite Food – Tortellini met verse spinazie en mascarpone
- My Kids’ Favorite Food – Wentelteefjes met vers fruit
- My Kids’ Favorite Food – Pizza met ricotta en spinazie
- My Kids’ Favorite Food – Appeltaart
- My Kids’ Favorite Food – Appelmoes
- My Kids’ Favorite Food – Hartige Groentenmuffins
- My Kids’ Favorite Food – Gebakken appel met verse kaas
- My Kids’ Favorite Food – Quiche, oftewel GroentenTAART
- My Kids’ Favorite Food – Yoghurtcake met aalbessen
- My Kids’ Favorite Food – Banaanpannenkoek
Ik vind het er heerlijk uit zien! Het lijkt me alleen best een gedoe om ’s ochtends helemaal te moeten klaarmaken. Een boterham smeren is dan toch wel makkelijker.
Wij aten dit “vroeger” op woensdagmiddag heel vaak!
Slim om ze met fruit te beleggen!