Leuke werkblaadjes voor kinderen (5 à 6 jaar)

werkblaadjes afdrukken voor kinderen 1ste leerjaar

Het begon allemaal met ’t overbruggen van een lange autorit twee jaar geleden. We trokken naar de westkust van Frankrijk, en als voorbeeldige moeder voorzag ik ’t één en ’t ander waarmee de kinderen zich op de achterbank konden bezighouden. Naast dvd’s en een gepersonaliseerde Spotify-playlist, stelde ik voor elk van hen een bundeltje werkblaadjes samen. Simpele oefeningen en kleurplaten waarmee ze aan de slag konden. En ’t zal u misschien verbazen, maar ze vonden het fantastisch! Ondertussen is het een klassieker wanneer we met de auto op vakantie gaan. De kinderen krijgen elk hun bundeltje werkblaadjes, en leven zich helemaal uit.

Ik probeer telkens oefeningen te vinden die aansluiten bij het seizoen. Momenteel zijn het dus vooral werkblaadjes in winters thema. De focus ligt ook op hetgeen ze goed kunnen en graag doen. Bij Jules ga ik dus eerder voor reken oefeningen, terwijl Alixe liever met vormen en letters werkt. Dat alles om het vooral leuk te houden, en geen schools karakter te geven.

De werkblaadjes vind ik vooral op Pinterest (die ze op zijn beurt bij allerhande Hollandse juffen gaat halen). Op m’n Pinterest-account vind je ook een persoonlijk bord waar onze favoriete werkblaadjes verzamel. Die copy/paste ik naar een worddocument en haal ze door de printer. Simpel!

werkblaadjes / oefenblaadjes afdrukken voor thuis
werkblaadjes / oefenblaadjes afdrukken voor kinderen 1ste leerjaar

Over onze Epson EcoTank printer:

Ik ontving de Epson EcoTank ET-2756 om uit testen. Printers van de Epson EcoTank-lijn, werken niet met (belachelijk dure) cartridges, maar met inkt-tanks die je zelf kan bijvullen met (zot goedkope) vloeibare inkt. Zo’n flesje kost amper € 10 en je kan er tot 7000 pagina’s mee afdrukken. Bij de aankoop van een Epson EcoTank printer worden de flesjes vaak standaard meegeleverd (zowel kleur als zwart-wit), en wie niet ontzettend vaak print, kan de komende 5 jaar al zonder probleem verder met de meegeleverde inkt.

’T is bijna onlogisch dat andere printers nog met dure inktcartridges werken, als je weet dat het veel goedkoper en duurzamer kan. Ik vond op YouTube een duidelijk en objectief filmpje van Consumentenbond die hun ervaring over de Epson EcoTank deelt. Hier hebben ze het over de eerste EcoTank die in 2014 op de markt verscheen, ondertussen zitten we aan een recenter model (de Epson EcoTank ET-2756) , maar het principe qua inkt gebruik is ongewijzigd.


2 Comments

  1. Interessant. Niet alleen de blaadjes maar ook de printer. Wij hebben zo’n ‘all-in-one’ printer (scanner, kopieermachine en printer ineen) maar inderdaad wel met dure HP cartridges. Ik ben zeer geïnteresseerd in jullie printer en heb de info dan ook doorgestuurd naar mijn man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.